Logica koopt Spaanse ICT-dienstverlener Grupo Gesfor

27 mei 2011 Consultancy.nl

Het Brits-Nederlandse adviesbureau Logica heeft de Spaanse ICT-dienstverlener Grupo Gesfor overgenomen voor circa €31,5 miljoen. Grupo Gesfor heeft 1,200 adviseurs in dienst en een omzet van €64 miljoen (FY10). Met de overname wil Logica haar klanten in Spanje beter bedienen. Daarnaast krijgt Logica via het netwerk van Gesfor toegang tot de ICT markt in Latijns-Amerika, een grote groeimarkt.

Grupo Gesfor biedt dienten aan op het gebied van beveiliging, business intelligence, content management en personeelszaken.

Volgens de CEO van Logica, Andy Green, vormt de Spaanse markt voor veel multinationals een thuismarkt en een belangrijke afzetmarkt voor diverse Europese klanten. Door de overname kan Logica dit soort bedrijven beter bedienen. Logica heeft in het verleden ook al via een acquisitie markttoegang verkregen in de Spaanse markt - in 2005 nam adviesbureau de Portugese ICT-dienstverlener Edinfor over. Logica volgt het voorbeeld van Capgemini. In september 2010 kocht de Franse management en ICT consultant de Braziliaanse branchegenoot CPM Braxis voor €233 miljoen.


Nieuws

Meer nieuws over