Overweegt Deloitte Consulting overname van TPI?

19 oktober 2010 Consultancy.nl / Computable

Kort na de overname van Diamond door PwC, van Hewitt Associates door Aon en de geruchten dat KPMG due diligence uitvoert op EquaTerra is er opnieuwe sprake van een grote fusie & overname in de adviesbranche. Deloitte zou verregaande interesse hebben in sourcing specialist TPI. Dat meldt ICT magazine Computable op haar website.

TPI al langer in de uitverkoop

Bij TPI werken wereldwijd meer dan 350 adviseurs. Volgens Computable "circuleren er al langer geruchten dat TPI in de etalage staat". De CEO van TPI, Michael Connors, ontkent stevig dat Deloitte zijn kantoor wil overnemen. Sterker nog - hij suggereert zelfs dat TPI op zoek is naar overnamekandidaten. TPI is ook in Nederland actief. De Directeur van de Nederlandse vestiging, Richard de Beijer, laat ook in een reactie aan Computable weten dat hij niet op de hoogte is van gesprekken tussen zijn kantoor en het Big Four adviesbureau over een mogelijke overname.

De geruchten bevestigen dat er momenteel een verhoogde fusie en overname activiteit is in de adviesbranche. Een overzicht:

Aon koopt Hewitt Associates voor €3,9 miljard

In oktober heeft Aon de overname van Hewitt Associates afgerond. De deal had een transactie waare van $4,9 miljard (€3,9 miljard). Met de overname wil Aon haar HR consultancy tak - Aon Hewitt - beter positioneren tegen andere wereldwijde spelers als Towers Watson (fusie tussen Towers Perrin en Watson Wyatt), Mercer en Hay Group.

KPMG voert due diligence uit op EquaTerra

Eind augustus maakte Consultancy.nl bekend dat Europese sourcing specialist EquaTerra een overname-target was van KPMG. Eind september meldde welingelichte adviseurs dat KPMG was overgegaan tot een financial en operational due diligence.

Overname van Diamond door PwC

In september werd bekendgemaakt dat PwC strategie en management adviesbureau Diamond heeft overgenomen voor $378 miljoen. Diamond heeft meer dan 500 adviseurs in dienst. Diamond is geïntegreerd in PwC Advisory.

Capgemini koopt twee adviesbureaus

In de afgelopen maanden heeft Capgemini twee overnames gedaan - van Skvader Systems (een IT en BPO dienstenleverancier in Zweden) en van CPM Braxis voor €233 miljoen (een ICT dienstverlener in Brazilië).

Fusie tussen Booz & Company en AT Kearney

Begin juni werd bekendgemaakt dat Booz & Company en AT Kearney overeenstemming hadden bereikt over diverse details van een fusie. Na een uitgebreide due diligence en business case hebben beide partijen alsnog besloten om voorlopig niet te fuseren.

Nieuws

Meer nieuws over