PwC Advisory koopt Diamond Management Consultants

01 september 2010 Consultancy.nl

Big Four adviesbureau PricewaterhouseCoopers (PwC) is akkoord gegaan met het betalen van $378 miljoen voor strategie en management adviesbureau Diamond Management & Technology Consultants (Diamond). Diamond heeft meer dan 500 consultants in dienst, met kantoren in de Verenigde Staten, Londen en Mumbai. Diamond wordt onderdeel van PwC Advisory.

De transactie, die naar verwachting in het einde van Q4 van 2010 wordt afgerond, is onderworpen aan gebruikelijke deal-closing condities, waaronder antitrust clearance.

Diamond Management & Technology Consultants
Diamond Management & Technology Consultants levert wereldwijd strategische management adviesdiensten en verdient een derde van zijn totale omzet met financiële diensten-advisering. Het geeft klanten advies over het groeien van bedrijven en het opstuwen van marges. Het bedrijf heeft een constante groei laten zien, en rapporteert een verdriedubbeling van de verdiensten in zijn laatste kwartaal. Onder de overeenkomst zullen de aandeelhouders van Diamond $12.50 per aandeel krijgen.

“Dit is een aantrekkelijke all cash opportunity voor onze aandeelhouders, creëert spannende vooruitzichten voor onze mensen, en zal ons nieuwe en versterkte mogelijkheden geven die wij onze klanten kunnen aanbieden”, zei Adam Gutstein, President en CEO van Diamond. “Er is een duidelijke strategische overeenstemming tussen PwC’s ambities en Diamond’s positionering.”

Hoge M&A activiteit in adviessector
De deal geeft de druk voor consolidatie in de adviesbranche verder aan. Adviesbureaus, die nog steeds lijden onder de naschokken van de recessie, hebben gezocht naar groei en veiligstelling van het marktaandeel door acquisities. Een overzicht van andere grote deals in de afgelopen maanden:
EquaTerra op overname shortlist van KPMG
Aon Consulting neemt Hewitt Associates over
Booz & Company en AT Kearney willen fuseren
Watson Wyatt en Towers Perrin zijn gefuseerd
Deloitte koopt management consultancy Exsigno
Deloitte koopt sustainability consultancy dcarbon8

Nieuws

Meer nieuws over