Aon Consulting neemt Hewitt Associates over

13 juli 2010 Consultancy.nl

Aon, werelwijd verzekeringsmakelaar, risk en HR consulting bureau, heeft HR adviesbureau Hewitt Associates overgenomen voor $4,9 miljard dollar (€3,9 miljard). Dat heeft Aon bekendgemaakt. Het nieuwe bedrijf zal als Aon Hewitt verder gaan.

Met de overname, die wordt gefinancierd met contanten en aandelen, ontstaat een van 's werelds grootste adviesorganisaties op het gebied van arbeidsvoorwaarden, personeelsbeleid en financiën. Het bod van het Amerikaanse Aon komt neer op een overnamepremie van 41 procent ten opzichte van de slotkoers van Hewitt van afgelopen vrijdag.

Hewitt wordt onderdeel van Aon Consulting

Hewitt zal worden geïntegreerd in de tak Aon Consulting en voortgaan onder de naam Aon Hewitt. In Nederland heeft Hewitt vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Daar werken in totaal circa 350 mensen; wereldwijd heeft het bedrijf in dertig landen zo'n 23.000 werknemers actief.

Meer fusies & overnames verwacht in consultancy landschap

De afgelopen maanden zijn adviesbureaus, mede door de impact van de crisis, bezig om te consolideren. Begin juni werd bijvoorbeeld bekengemaakt dat Booz & Company en AT Kearney is gesprek waren voor een mogelijke fusie. Volgens een rapport van ABN Amro zal ook het marktlandschap binnen de adviesbranche in Nederland geleidelijk veranderen: een kleinere groep van grote(re) spelers gaat de markt domineren.

Nieuws

Meer nieuws over