Deloitte koopt sustainability consultancy dcarbon8

27 maart 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft dcarbon8 overgenomen, een Engels adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid. De oprichter en directeur van dcarbon8’s, Guy Battle, wordt partner bij Deloitte. Andere consultants van het milieubureau worden onderdeel van de Sustainability praktijk van Deloitte.

Het Big4 kantoor is in de afgelopen maanden op overnamepad. Zo kocht Deloitte onlangs vastgoed specialist Drivers Jonas en CPM specialist ReportSource.

Dcarbon8 focust zich specifiek op koolstof in producten en complexe supply chains, en heeft als zodanig de competentie om Carbon Trust en Planet Positive certificaten aan producten, bedrijven en gebouwen te leveren. Dcarbon8 is tevens gespecialiseerd in het ontwikkelen van bedrijfsduurzaamheid en communicatiestrategieën om de uitdagingen aan te gaan die zijn uiteengezet door de Engelse overheid voor een low carbon economy.

John Connolly, CEO Deloitte UK

John Connolly, CEO en senior partner van Deloitte, zei: “dcarbon8 is een leidende innovator in koolstof- en duurzaamheidadvisering en adviseert nu al een aantal blue chip klanten. We zijn blij om zijn team te verwelkomen bij Deloitte, waar hun expertise in koolstofuitstoot, water en duurzaamheidadvisering een toevoeging zal zijn en onze bestaande geloofsbrieven zal versterken, nu we ons leiderschap willen vestigen in dit gebied.”

Guy Battle, Directeur dcarbon8

Guy Battle zei: “De uitdagingen waarvoor de bedrijven staan nu de wereld zich beweegt richting een low carbon economy zijn enorm. We zien de stap naar Deloitte als een fantastische kans om onze respectievelijke vaardigheden te combineren, wat noodzakelijke diepte en hulpbronnen toevoegt om aan de groeiende vragen van onze klanten in dit veld te voldoen.”