Capgemini koopt Zweedse energie consultancy‏

20 september 2010 Consultancy.nl

Capgemini heeft Skvader Systems AB (Skvader) gekocht, een IT en Business Process Outsourcing (BPO) dienstenleverancier in Zweden. Skvader is een energie consultancy kantoor en gespecialiseerd in de levering van smart meter services.

Skvader zal worden geïntegreerd in Capgemini’s Smart Energy Services kantoor, waarmee het aandeel van het bedrijf in de Zweedse en Europese smart energy markt verder wordt uitgebreid. Capgemini schat dat er voor meer dan €300 miljoen aan smart energy servicecontracten naar Scandinavië zal komen in de komende 3 jaar, en onderstreept daarmee de strategische significantie van deze acquisitie.

Peter Harris, Vice President en Europees hoofd van Capgemini’s Smart Energy Services: “Skvader heeft een sterk en succesvol Smart Energy Services bedrijf opgebouwd in Scandinavië, een regio die leidend is in de overgang naar Smart Energy technologieën. Gebruik maken van de specialistische vaardigheden van Skvader’s werknemersbestand zal een toevoeging zijn in de uitbreiding van onze Outsourcing Services in de Scandinavische regio, en onze Smart Energy Services in Europa helpen opbouwen.”

Door Skvader in zijn bedrijf te integreren zal Capgemini een sterke kracht in de Europese smart energy markt creëren met een bewezen diepte en omvang van capaciteiten en oplossingen. Als onderdeel van de overeenkomst zal het adviesbureau een software solution kopen die door Skvader is ontwikkeld om zijn managed business services contracten te ondersteunen. De software wordt verkocht aan andere Utilities and Utility serviceproviders door SaaS contracten, om de installatie van 1 miljoen smart meters te ondersteunen. De software zal de oplossingen versterken die Capgemini momenteel installeert ter ondersteuning van Smart Energy Services contracten in Europa en Noord Amerika. Met 40 werknemers en een sterke reputatie in de Scandinavische markt, heeft Skvader smart meter contracten voor de komende 3 jaar getekend.

Nieuws

Meer nieuws over