Derde meer fusies en overnames in Nederland in H1

26 juli 2011 SER

In het eerste halfjaar van 2011 is het aantal meldingen van fusies en overnames bij de SER met ruim 30 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2010. In het eerste halfjaar van 2010 bedroeg het aantal meldingen 154, in het eerste halfjaar van 2011 waren dat er 205.

Net als voorgaande jaren zijn de meeste meldingen afkomstig van de sectoren industrie en dienstverlening. Elk van beide sectoren neemt ruim een derde van het aantal fusies voor zijn rekening. Het aandeel van de non-profitsector bedroeg zo'n 9,5 procent en de handel 13,3 procent. Het stijgende aantal meldingen is niet aan een specifieke branche toe te rekenen.

De meeste meldingen werden in het eerste halfjaar van 2000 gedaan: in totaal 468 meldingen. Het eerste halfjaar van 2011 is qua meldingen te vergelijken met de jaren 1975 tot 1985 toen gemiddeld zo'n 200 meldingen per halfjaar werden gedaan.

Verhoogde fusie en overname activiteit in de adviesbranche
Ook in de adviesbranche is een sterke toename van fusie & overname activiteit zichtbaar. Adviesbureaus zijn wereldwijk en in Nederland druk bezig met consolideren en het overnemen van 'goedkope' targets. Een overzicht van de belangrijkste overnames in binnen- en buitenland: 

PwC Advisory koopt operations adviesbureau PRTM
KPMG koopt zorgadviesbureau Plexus
Logica koopt Spaanse ICT-dienstverlener Grupo Gesfor
Ernst & Young Advisory koopt Partake Consulting
Necker van Naem zorgt voor doorstart van Segment
Leeuwendaal koopt failliete bureau Alons & Partners
KPMG Advisory koopt sourcing adviesbureau EquaTerra
A.T. Kearney koopt Quintel Strategy Consulting

Nieuws

Meer nieuws over