Deloitte koopt energie consultancy Altos Management

27 januari 2011 Consultancy.nl

Deloitte heeft Altos Management Partners en zijn dochterfirma MarketBuilder gekocht. Altos Management Partners is een adviesbureau dat zich specialiseert in energieadvisering, MarketBuilder is een analytische suite voor energiemarktmodellering en prijsvoorspelling. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Beide bedrijven zijn geïntegreerd in een speciale servicelijn van Deloitte – Deloitte MarketPoint – die  prijs- en analytisch advies levert aan energiecliënten. Door de acquisitie kunnen klanten van Deloitte een beter begrip krijgen van de marktfundamenten voor energiegrondstoffen, waaronder olie, gas, raffinageproducten, elektriciteit en kolen.

Altos Management Partners werd opgericht in 1995. Zijn oprichter, Dale Nesbitt, is toegetreden tot Deloitte als onderdeel van de overeenkomst.

Deloitte op overnamepad

Deloitte, sinds vorig jaar de grootste zakelijke dienstverlener ter wereld, is in het afgelopen jaar actief bezig met het overnemen van niche adviesbureaus en concurrenten. Een overzicht de vijf meest recente fusies en overnames van Deloitte:
- Deloitte Consulting koopt Iers adviesbureau Curach
- Deloitte koopt koopt twee niche sustainability adviesbureaus
  (ClearCarbon Consulting en DOMANI Sustainability Consulting)
- Deloitte dicht bij overname van Roland Berger (de deal is uiteindelijk afgeblazen)
- Deloitte koopt management consultancy Exsigno
- Deloitte koopt sustainability consultancy dcarbon8

Nieuws

Meer nieuws over