Deloitte koopt niche sustainability adviesbureaus

24 december 2010 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft ClearCarbon Consulting en DOMANI Sustainability Consulting gekocht. Beide zullen worden geïntegreerd in Deloitte’s duurzaamheidsdiensten.

Met ClearCarbon en DOMANI neemt Deloitte een significante stap richting zijn doel om toonaangevend te zijn in duurzaamheidsdiensten. “Deloitte heeft de markt van duurzaamheidsdiensten geïdentificeerd als een zeer belangrijke groeimarkt”, zei Jessica Blume, Principal bij Deloitte. “Als een opkomend aanbod, zullen de acquisities van ClearCarbon en DOMANI Deloitte’s mogelijkheid versterken om klanten te helpen bij het verbeteren van waarde, het verlagen van bedrijfsrisico’s en het omhoogstuwen van groei, efficiëntie en innovatie, door verbeterde sociale, financiële en omgevingsprestaties.”

Chris Park, de Britse leidinggevende van Deloitte’s duurzaamheidsdiensten, zei: “ClearCarbon en DOMANI brengen een weelde aan capaciteiten naar Deloitte die ons huidige duurzaamheidsaanbod zullen aanvullen en versterken. Beide organisaties hebben een sterke geschiedenis in het adviseren van grote, complexe organisaties voor diverse duurzaamheidsgerelateerde kwesties, waarmee ze hen helpen bij het vrijmaken van waarde en het verminderen van risico’s in hun organisatie en in hun supply chains. We verwelkomen onze nieuwe collega’s en kijken uit naar het leveren van onze versterkte capaciteiten aan onze klanten.”

Duurzaamheidsaanbod put uit alle vier functies Deloitte
Deloitte’s duurzaamheidsaanbod put uit de inzichten en de ervaring van Deloitte’s vier primaire bedrijfseenheden: Audit, Tax, Financial Advisory en Consulting. Daarnaast neemt het ook zaken over van industriespecifieke diensten. De matrix approach maakt het Deloitte mogelijk klanten te helpen bij het signaleren van een reeks nationale en internationale duurzaamheidsmogelijkheden en –risico’s.