Deloitte Consulting koopt Iers adviesbureau Curach

10 januari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte Consulting heeft Curach Consulting gekocht, een leidinggevend Iers adviesbureau. Curach Consulting levert zakelijk advies, leveringsservices en diagnostische diensten aan een aantal significante blue chip klanten, verspreid over meerdere sectoren waaronder financiële diensten, technologie en de publieke sector. Door de overeenkomst zullen de 70 consultants van Curach gaan werken bij Deloitte Ierland’s 300-man sterke Consulting praktijk.

De belangrijkste expertisegebieden van Curach zijn customer/channel-management, IT, Oracle en programma- en projectmanagement. De combinatie met Deloitte leidt tot één van de grootste teams van consultants en IT-professionals dat zich richt op de Ierse en financiële dienstenmarkt.

David Dalton, Managing Director van Curach, zal bij Deloitte gaan werken als partner. David heeft meer dan 25 jaar ervaring in de adviesbranche waaronder 15 jaar bij Accenture, waar hij de afdeling Strategy Consulting leidde. David kwam in 2005 bij Curach Consulting, en bracht uitgebreide financiële en bankgerelateerde adviesexpertise mee. Bruce Curtis, hoofd van IT Consulting bij Curach, zal bij Deloitte gaan werken als directeur van Technology Integration Services. Ook Bruce heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële diensten en IT-consulting. Curach heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer €7 miljoen.

Pat Cullen, Managing Partner van Deloitte Ierland, zei: “In de huidige zakelijke omgeving kijken veel Ierse bedrijven naar kostenbesparing, en positioneren ze zichzelf voor groei. Met de algemene marktbewegingen richting IT-outsourcing, bedrijfsherstructureringen en M&A-activiteit zien we een groeiende vraag naar onze adviseringsdiensten. We zijn zeer blij om het Curach-team te verwelkomen in ons advieskantoor. De kwaliteit, ervaring en specialistische vaardigheden die zij meebrengen versterken onze bestaande expertise op dit gebied.”