Capgemini adviseur M. Folpmers hoogleraar TiasNimbas

31 december 2010 Tilburg University

Tilburg University heeft dr. Marco Folpmers benoemd tot bijzonder hoogleraar Financial Risk Management bij TiasNimbas Business School. De leerstoel is gevestigd door Capgemini Consulting. Folpmers zal in Tilburg onderzoek doen naar de ontwikkelingen op het gebied van risicomanagement bij banken en verzekeraars, met name naar aanleiding van de internationale akkoorden Basel II, Basel III en Solvency II.

Het onderzoek zal een rol spelen in de ontwikkeling van het onderwijsprogramma van TiasNimbas Business School en het onderzoeksveld Financial Management. De recente kredietcrisis heeft opnieuw het belang aangetoond van risicomanagement voor de financiële sector. De leerstoel Financial Risk Management is door Capgemini Consulting ingesteld om onderwijs en onderzoek op dit terrein te bevorderen.

Marco Folpmers (1969) studeerde kwantitatieve economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde eveneens aan de VU in 2002. Daarnaast werkte hij als consultant bij Ernst & Young en inmiddels bij Capgemini Consulting. De afgelopen jaren heeft hij zich bezig gehouden met advisering van banken en verzekeraars in het kader van Basel II en Solvency II. Binnen Capgemini Consulting leidt hij de afdeling Financial Risk Management. Hij publiceerde in diverse wetenschappelijke en vaktijdschriften op het gebied van risicomanagement en de waardering van complexe financiële producten. De bijzondere leerstoel Financial Risk Management (0,2 fte) is per 1 november 2010 gevestigd bij TiasNimbas Business School voor een periode van 5 jaar. TiasNimbas Business School is de business school van de Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven.

Nieuws