BCG, Bain en McKinsey adviseren Larsen & Toubro

27 augustus 2009 Consultancy.nl

Techniek- en constructiereus Larsen & Toubro (L&T) heeft al 2 vijfjarenplannen toegepast om het bedrijf te herpositioneren als een meer gefocust ingenieurs-bureau met duidelijke toegevoegde waarde. Het bedrijf is momenteel een grote technische en procurement speler en leunt sterk op haar producten in de 'commodity business' (cement, ready-mix beton).
 
L&T zocht voor haar 1ste vijfjarenplan hulp bij Boston Consulting Group. Als onderdeel van dat plan liet L&T zijn cementbedrijf los, dat door Aditya Birla Group werd overgenomen. Recentelijk heeft L&T ook zijn ready-mix beton bedrijf verkocht, aan Lafarge SA.
 
Het tweede vijfjarenplan zal op 31 maart 2010 starten. Voor het tweede plan, ook geadviseerd door adviesbureau Boston Consulting Group, is het doel van L&T om het jaarlijkse bedrijfsvolume drastisch te verbeteren. L&T is er tot nu toe in geslaagd een indrukwekkende 15-20% groei bovenop het gestelde doel te bewerkstelligen.
 
L&T heeft aangekondigd in 2010 met een derde ronde van grote herstructurering te starten en heeft adviesbureaus McKinsey en Bain aangesteld om de strategische formulering te begeleiden en de overgang op gang te brengen.

 

Nieuws

Meer nieuws over