Mitopics breidt team uit met Roeland de Bruin

11 februari 2015 Consultancy.nl

Roeland de Bruin is bij IT-consultancybureau Mitopics onlangs gestart als IT-juridisch adviseur. Vanuit zijn juridische achtergrond en wetenschappelijke ervaring houdt De Bruin zich bij het bureau bezig met diverse IT-juridische vraagstukken. Voorbeelden zijn het onderhandelen en opstellen van IT-contracten, vraagstukken over privacy en intellectueel eigendomsrecht en het verzorgen van lezingen en cursussen op IT-juridisch gebied.  

Roeland de Bruin
In 2010 rondde Roeland de Bruin zijn studie Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam af en tevens de studie Privaatrecht (met een minor Informatiekunde) aan de Universiteit Utrecht (UU). Vervolgens startte de Bruin zijn loopbaan bij het Centrum voor Intellectueel Eigendomsrecht (onderdeel van UU) als projectonderzoeker en docent. Daar was De Bruin onder meer betrokken bij onderzoek naar de juridische kansen en uitdagingen die spelen bij autonome intelligente systemen (zoals robots, drones, zelfrijdende auto’s, etc.). De Bruin is nog altijd verbonden aan de universiteit en verzorgt onder meer onderwijs in Privaatrecht, IE- IT- en communicatie- & mediarecht.

Roeland de Bruin - Mitopics

Mitopics
Onlangs besloot  Roeland de Bruin, naast zijn rol als docent, een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij sloot zich aan bij Mitopics, een IT-adviesbureau uit Gouda met technische, bedrijfskundige en juridische expertise dat onder meer is toegelegd op het managen van ICT-contracten. Bij Mitopics zal De Bruin zich in de rol van IT-juridisch adviseur voornamelijk bezighouden met IT-juridische vraagstukken, waaronder het managen van IT-contracten, vraagstukken over privacy en intellectueel eigendomsrecht en het verzorgen van cursussen op IT-juridisch gebied. De Bruin is verheugd over zijn nieuwe werkgever, die inmiddels zo’n 17 medewerkers telt: “De kennis die ik heb opgedaan in de wetenschap breng ik met veel plezier in de praktijk bij Mitopics. Het diverse karakter van de IT-juridische vraagstukken die dagelijks passeren zijn interessant en uitdagend, en het kunnen samenwerken met de professionals uit alle Mitopics-disciplines is zeer inspirerend”, aldus De Bruin.

Nieuws

Meer nieuws over