GITP verhuist kantoor naar centrum van Nijmegen

30 december 2014 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Human Resource Development adviesbureau GITP verlaat na 55 jaar zijn kantoorvilla aan de Berg en Dalseweg om in te trekken aan de St. Canisiussingel in het centrum van Nijmegen. Aangezien een deel van de taken van GITP naar Utrecht verplaatst wordt, is de huidige villa te groot bevonden voor de resterende consultants, en is besloten naar het nieuwe kantoor te verhuizen.

GITP
Het Nijmeegse advies- en trainingsbureau GITP (Gemeenschappelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie) werd opgericht in 1947 door professor dr. Jan de Quay (premier van 1959 tot 1963) en professor dr. Theo Rutten (minister van Onderwijs van 1948 tot 1952), en richt zich op werving en selectie, en loopbaanbegeleiding. Bij GITP werken zo’n 250 medewerkers, verspreid over 16 kantoren, in drie landen: Nederland, België en Frankrijk.

GITP verhuist kantoor naar centrum van Nijmegen

Nieuw kantoorpand
GITP was al 55 jaar gehuisvest in Nijmegen in een kantoorvilla aan de Berg en Dalseweg. Onlangs werd echter besloten om het pand vaarwel te zeggen. Aanleiding voor de verhuizing is de verschuiving van een aantal taken van het bestaande kantoor in Nijmegen naar Utrecht, waar GITP een kantoor heeft aan de Ptolemaeuslaan 40. Er blijven activiteiten in Nijmegen, maar met de 12 overgebleven werknemers is de villa te groot, erkent Ed van Sluijs, Senior Consultant bij het adviesbureau. “Deze villa is prachtig, maar het pand wordt te groot.”

Consultants op pad
De afgelopen jaren besloten meerdere adviesbureaus te verhuizen. SparkOptimus betrok een nieuw kantoor en voerde tegelijkertijd een rebranding door inclusief een nieuw logo, Deloitte betrok ‘The Edge’ aan de Zuidas in Amsterdam, dat het ‘Outstanding’ ontwerpcertificaat kreeg als zeer duurzaam kantoor, Hay Group verhuisde van Zeist naar een Amsterdams kantoor ingericht op Het Nieuwe Werken 3.0 en M&I/Partners vertrekt begin 2015 van Amersfoort naar Zeist.