M&I/Partners verhuist van Amersfoort naar Zeist

12 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M&I/Partners verhuist per 1 januari 2015 van hun huidige kantoor in Amersfoort naar een nieuwe vestiging in Zeist. Het adviesbureau was na 18 jaar toe aan een nieuwe gebouwstructuur, en wist in Zeist een huisvesting te vinden die aan hun wensen voldoet.

Per 1 januari verlaat M&I/Partners hun voormalige kazerne aan de Appelweg in Amersfoort, die de afgelopen 18 jaar dienst deed als de thuisbasis van het adviesbureau. Marco Zoetekouw, Partner bij M&I/Partners, over de reden van de verhuizing: “Een markant gebouw met een bijzondere uitstraling, maar het had een aantal nadelen. Het gebouw bestaat voornamelijk uit lange gangen, waaraan relatief kleine kantoorkamers zijn gesitueerd. Die gebouwstructuur past steeds minder bij de manier waarop een modern consultancybedrijf als het onze werkt. Onze mensen hebben niet zozeer behoefte aan kamers waarin ze geconcentreerd kunnen werken. Als ze dat willen, dan doen ze dat wel thuis. Voor ons moet een kantoor vooral een plek zijn waar onze medewerkers elkaar ontmoeten. Juist door die vaak toevallige ontmoeting kunnen we onze kennis optimaal combineren en synthetiseren voor het oplossen van het probleem van de klant.”

M&I Partners Zeist

Ideale gebouw
Een verbouwing was niet de oplossing, dus is M&I/Partners op zoek gegaan naar een nieuwe vestiging, die beter aansluit bij de behoeftes van de medewerkers. Het ideale gebouw bleek in Zeist te staan, aan de Sparrenheuvel 32. Zoetekouw: “We zochten een licht, vrolijk en transparant gebouw, zonder overdadige luxe. Bovendien wilden we niet opgaan in de massa; onze medewerkers hechten veel belang aan onze eigen identiteit.” In het nieuwe kantorencomplex in Zeist gaat het adviesbureau een eigen vleugel huren, waarvan het zijn nieuwe thuis zal maken. “We kijken uit over een fraai grasveld, waar we bij wijze van spreken ook nog eens met een frisbee kunnen gooien. Bovenal is het een ideaal gebouw voor al dan niet toevallige ontmoetingen. We verwachten dan ook dat die veel vaker gaan plaatsvinden, en vaker ook met onze klanten, want ook daar leent dit gebouw zich uitstekend voor,” aldus Zoetekouw.

Verhuizing
De officiële verhuizing is op 1 januari volgend jaar, maar begin december zullen de verhuisdozen al ingepakt klaar staan. Het nieuwe adres is Sparrenheuvel 32, 2798 JE, te Zeist.

Hay Group
Organisatieadviesbureau Hay Group maakte begin november een omgekeerde verhuizing: het kantoor vertrok uit Zeist naar Amsterdam, aan de Piet Heinkade. Onder het motto ‘practice what you preach’ is het nieuw kantoor volledig ingericht en ontworpen rondom de principes van Het Nieuwe Werken 3.0.