Hay Group betrekt HNW 3.0 kantoor in Amsterdam

29 oktober 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind deze week verhuist Hay Group van Zeist naar Amsterdam. Het organisatieadviesbureau betrekt een kantoor van zo’n 1,700 m2 aan de Piet Heinkade. Het nieuwe kantoor is onder het motto ‘practice what you preach’ compleet ontworpen en ingericht rondom de principes van Het Nieuwe Werken 3.0.

Veranderende markt
Tijdens de crisis in de afgelopen jaren moesten organisaties flink bezuinigen en werd er soms flink gesnoeid in het personeelsbestand of bijvoorbeeld in de uitgaven aan kantoorruimte, met het oog op de noodzakelijke kostenbesparingen. Daarbij zijn trends als Het Nieuwe Werken, meer behoefte aan flexibiliteit en de toenemende digitalisering een belangrijke rol gaan spelen in het huisvestingsbeleid van organisaties. Zo wordt er anno 2014 steeds minder op kantoor gewerkt en in plaats daarvan thuis of bij de klant.

Hay Group kantoor in Amsterdam

Net als veel organisaties neemt nu ook consultancybureau Hay Group Het Nieuwe Werken op in haar bedrijfscultuur. In lijn met het motto ‘practice what you preach’ – Hay Group is onder meer gespecialiseerd in HR Consulting vraagstukken – verruilt het bureau a.s. zaterdag namelijk zijn huidige kantoor in de bossen van Zeist voor een nieuw kantoor in hartje Amsterdam. Het nieuwe kantoor wordt volledig gericht op Het Nieuwe Werken en is ingericht op de behoeftes en wensen van alle 150 werknemers. Hidde te Loo, Facilitair Manager bij Hay Group: “Na inventarisatie van de vereisten per medewerker hebben we die standaard doorgevoerd voor alle medewerkers. Voor elke medewerker is een stoel beschikbaar, maar we verwachten een bezetting van ongeveer 50%; er wordt door collega’s ook gewerkt bij klanten en vanuit huis.”

HNW 3.0
Het Nieuwe Werken (HNW) ontstond enkele jaren geleden en diverse bedrijven hebben het concept in de loop van de tijd verder ontwikkeld en verfijnd. Inmiddels spreekt men van Het Nieuwe Werken 2.0, waarbij HNW niet enkel en alleen een flexibele werkplek is, maar waarbij het concept een impact heeft op de organisatiestructuur en cultuur van een organisatie. Hay Group gaat zelfs een stap verder en introduceert in zijn nieuwe kantoor ‘Het Nieuwe Werken 3.0’. In tegenstelling tot HNW 2.0 zal in het nieuwe kantoor geluidsoverlast tot het verleden behoren en zal er niet langer een traditionele hokkerige indeling van werkplekken zijn. Bovendien zullen werknemers door de optimale werkomstandigheden in het nieuwe kantoor veel meer ‘enabled’ zijn dan voorheen, aldus Hay Group.

Hay Group Banner

Verschillende werkruimtes
Zo zijn er naast voldoende werkplekken ook stilteplekken, telefooncellen en ruimtes om opdrachtgevers te ontvangen binnen Hay Group’s nieuwe open ‘netwerk’ kantoor, op een grote verdiepingsvloer. Alles is ingericht op flexibiliteit, aangezien verschillende werkvormen om verschillende werkruimtes vragen. “Van de consultants tot aan het ondersteunende personeel, niemand heeft meer een eigen werkplek in het nieuwe kantoor”, vertelt Te Loo. De werkplekken zijn zo ingericht dat er per gelegenheid op ingespeeld kan worden. Zo biedt de zogenaamde ‘woonkamer’ een overlegruimte waar teams bij elkaar kunnen komen, waarbij de banken tegenover elkaar staan om geluid te dempen. In de ‘eetkeuken’ zorgen plafondlampen voor een akoestische demping, en zijn er akoestische demppanelen in het plafond aangebracht. Te Loo: “We bieden onze medewerkers de optimale werkomgeving. En ook het gebouw zelf is zeer duurzaam met lichtsensoren, LED-technologie en warmte-koudeopslag. Dit gebouw met label A kan dan ook jaren mee.”