Deloitte betrekt nieuw kantoor op Amsterdamse Zuidas

17 november 2014 Consultancy.nl

Vandaag is het zover. Na maanden van bouwen en inrichten van de interne architectuur gaat het nieuwe Deloitte kantoor formeel open voor Deloitters. Naar verwachting zullen zo’n 1.800 professionals van het Big Four kantoor gebruik maken van het nieuwe kantoor in Amsterdam.

Specificaties kantoor
Eind 2010 werd begonnen aan de bouw van The Edge, het nieuwe onderkomen van Deloitte. Per vandaag kan het eindelijk betreden worden door het accountants- en adviesbureau. Het nieuwe kantoor van Deloitte is ontwikkeld door het Rotterdamse OVG en wordt de komende 10 jaar door Deloitte gehuurd, samen met advocatenkantoor AKD. Het gebouw aan de Zuidas is ontworpen door de architecten Lee Polisano en Ron Bakker van PLP Architecture uit Londen, en het interieur is van de hand van Fokkema & Partners uit Delft. Het kantoor heeft een omvang van 40.000 m2, waarvan 35.300 m2 als kantooroppervlakte te gebruiken is. De werkvloeren zijn gesitueerd rondom het atrium van 15 verdiepingen hoog.

Deloitte - Moving to The Edge

Duurzaam
Het nieuwe kantoor van Deloitte heeft in de afgelopen maanden relatief veel media-aandacht gekregen, met name door het hoge “duurzame gehalte” van het pand. Het bevat energiezuinige installaties, een hoogwaardige isolatie en CO2-gestuurde ventilatie, en de zuidgevel bestaat deels uit geïntegreerde PV-cellen – die onder meer elektronische poolauto’s van het personeel, mobiele telefoons en laptops kunnen opladen. Het kantoor is dan ook de eerste die het BREEAM-NL Outstanding’ ontwerpcertificaat heeft gekregen’, wat betekent dat het ontwerp voldoet aan de strenge eisen van de ambitieuze BREEAM-duurzaamheidscertificering. Wereldwijd is het volgens de projectontwikkelaar zelfs het op een na grootse kantoor ooit dat een ‘Outstanding’ certificaat heeft ontvangen.

Voor daglicht wordt gezorgd door een grote glazen gevel aan de noordzijde, die er tevens voor zorgt dat de Deloitters niet in de volle zon werken. Ook maakt het licht, dat vooral van de noordzijde afkomstig is, dat er minder koeling nodig is. De overige zijden van het kantoor hebben kleinere ramen, en zijn voorzien van zonnecellen die het gebouw van energie voorzien. Tevens wordt de gevel ‘verzwaard’ met driedubbel glas, zodat deze thermisch en geluidstechnisch aan de laatste eisen voldoet.

Verder zit het kantoor vol met innovatieve features. Zo kunnen adviseurs bijvoorbeeld zelf de verlichting van een vergaderkamer besturen via een smartphone app. Hetzelfde geldt ook voor onder andere het regelen van de temperatuur en het beheren van schoonmaakrondes. Hiertoe is het pand voorzien van meer dan 30.000 sensoren, met de doelstelling om op termijn overige werkplaatsfactoren te kunnen personaliseren. 

Gerelateerd nieuws: Interview met Tim Sluiter, property manager bij Deloitte.

Nieuws

Meer nieuws over