Deloitters besturen licht en temperatuur met iPhone

06 januari 2014 Consultancy.nl

Accountants- en adviesbureau Deloitte krijgt in zijn nieuwe vestiging op de Zuidas de beschikking over een verlichtingssysteem dat door werknemers met hun smartphone bestuurd kan worden. Naast licht kan ook de kamertemperatuur bediend worden. Lichtpionier Philips voorziet tevens de advocaten van AKD in een ‘innovatief intelligent verlichtingssysteem’.

Dat Deloitte met de laatste technologische en duurzame trends meegaat, werd in september 2012 al duidelijk. Toen ontving het adviesbureau het BREAAM-NL ‘Outstanding’ certificaat voor het nieuwe duurzame onderkomen aan de Zuidas. Nu de hoogste duurzaamheidsnormen behaald zijn, krijgen de medewerkers van zowel Deloitte als AKD de beschikking over een nieuw verlichtingssysteem. Door middel van een app wordt het zeer gemakkelijk om de verlichting van een vergaderruimte of werkplaats te personaliseren. Hetzelfde geldt ook voor onder andere het regelen van de temperatuur en het beheren van schoonmaakrondes.

Deloitters besturen licht en temperatuur met iPhone

Erik Ubels, CIO van Deloitte Nederland, prijst zich gelukkig: “De inzet van meer dan 30.000 sensoren en onze gezamenlijke analytische capaciteiten zullen leiden tot volledig nieuwe inzichten in het gebruik van kantoorruimte. Dat helpt klanten van Philips en Deloitte de CO2-uitstoot van hun gebouwen te verminderen en een duurzamere wereld te creëren”

Met mogelijke conflicten, omtrent besturing door verschillende medewerkers, is volgens Derk Bots van Philips Lighting ook rekening gehouden: “In het systeem zijn hiervoor voorzieningen opgenomen”.

Duurzaam

Het verlichtingssysteem is ontwikkeld voor The Edge, een Zuidasgebouw waar zowel Deloitte als AKD in zullen resideren. Oplevering staat gepland voor eind 2014. Bots stelt dat een efficiënter gebruik van kantoorruimtes en het duurzaamheidsaspect van deze vorm van verlichting steeds belangrijker worden. “Medewerkers kunnen waarnodig de lichtniveaus selectief verlagen, verwarming of koeling verminderen of niet noodzakelijke schoonmaakrondes over te slaan als niemand in de ruimte is geweest”.

Nieuws

Meer nieuws over