Oud-politicus en bestuurder Rene Smit naar Ecorys

17 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ecorys heeft de gelederen begin december versterkt met René Smit. In de afgelopen jaren was Smit werkzaam als voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Bij Ecorys zal hij zich focussen op complexe projecten binnen de sectoren infrastructuur & transport, arbeidsmarkt & onderwijs en gezondheidszorg.

René Smit was van 1990 tot 1996 wethouder van Rotterdam, verantwoordelijk voor de haven van Rotterdam en onder andere financiën. Van 1996 tot 1999 was hij directeur-generaal voor openbare veiligheid bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken (verantwoordelijk voor politie, brandweer en crises), en tussen 1999 en 2005 was hij bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht, bestaande uit vier (regionale) ziekenhuizen. In november 2005 volgde hij Wim Noomen op als voorzitter van het college van bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Christelijke Hogeschool Windesheim, een functie die hij tot december vorig jaar uitvoerde.

Rene Smit - Ecorys

Per 1 december heeft Smit zich als Director Special Accounts verbonden aan Ecorys, een internationaal economisch adviesbureau met zijn hoofdkantoor in Rotterdam. “Met zijn brede bestuurlijke ervaring voegt hij een dimensie toe aan het sterke onderzoeksprofiel van Ecorys,” vertelt Viek Verdult, die sinds oktober vorig jaar leiding geeft aan het bureau. “Onze klanten, zowel in de publieke als in de private markt, kunnen we nu nog beter bedienen in alle fasen van de beleidscyclus. Zijn kracht komt vooral tot uitdrukking in complexe en bijzondere opgaven, waar op hoog niveau strategisch adviezen en interventies nodig zijn. Wij zijn dan ook bijzonder blij dat René voor Ecorys gekozen heeft.”

René Smit over zijn aanstelling: “Ecorys is een gerenommeerd, wereldwijd opererend adviesbureau dat op basis van onderzoek en feiten overheden, semi-publieke organisatie en bedrijven ondersteunt bij complexe afwegingen. Mijn ervaring als bestuurder bij de overheid, in de zorg en het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek sluit daar goed bij aan. Het is uitdagend om samen met de vele experts die Ecorys telt de impact van de advisering van Ecorys te versterken.”

Onlangs versterkte Ecorys zich ook met managing consultant Wilbert Kroesen.