Viek Verdult en Koen Berden leiden Ecorys Nederland

28 oktober 2013 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ecorys heeft Viek Verdult en Koen Berden benoemd tot Algemeen Directeur van de Nederlandse landenorganisatie. Zij volgen Bart Drenth, die onlangs zijn eigen adviesbureau heeft opgericht.
 
Verdult en Berden zijn eind vorige week begonnen aan hun nieuwe klus. Naast hun nieuwe functie als Algemeen Directeur blijven ze als marktdirecteuren verantwoordelijk voor commerciële activiteiten en betrokken bij adviesprojecten. Hun voorganger, Bart Drenth, stond niet lang aan het roer bij Ecorys. Hij werd eind vorig jaar, na 20 jaar werkzaam te zijn geweest bij Berenschot, aangesteld als Algemeen Directeur. Naast Viek Verdult en Koen Berden bestaat de driekoppige-directie van Ecorys Nederland uit Leon Born, Financieel Directeur van het adviesbedrijf.
 
Viek Verdult en Koen Berder - Ecorys

Over Viek Verdult

Viek Verdult (1954) is senior partner en marktdirecteur Nederland bij Ecorys. Hij is een bekend persoon binnen Nederlandse overheids- en semi-overheidskringen. Naast Provinciesecretaris in Zeeland is Viek bestuurslid geweest van onder meer het Kenniscentrum Europa Decentraal, het Centrum Arbeidsverhoudingen Openbaar Bestuur (CAOP) en de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar. Daarvoor was hij directeur P&O bij de gemeente Rotterdam en heeft hij namens deze gemeente als gedetacheerde bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid gewerkt aan het advies ‘Orde in het binnenlands bestuur’. Eerder heeft Viek meerdere functies vervuld binnen diverse overheidsinstanties, waaronder het Gemeentelijk Rekencentrum Rotterdam. Binnen Ecorys richt Viek zich voornamelijk op opdrachten met een meer bestuurlijk karakter.

Over Koen Berden

Koen Berden (1976) is senior partner en marktdirecteur EU28 bij Ecorys. Hij geniet veel bekendheid in de beleidskringen in Brussel en heeft ruime ervaring als marktdirecteur en senior projectdirecteur van complexe projecten en raamwerkcontracten. Eerder bij Ecorys was hij strategisch kennisadviseur van de CEO. Naast directeur voor Engelstalige opleidingen en Decaan Internationalisering aan de Erasmus Universiteit is Koen ook vice-rector geweest bij Skarbek University en heeft jaren een eigen onderneming geleid. Koen heeft zijn promotie afgerond aan de Erasmus Universiteit op het gebied van innovatie, onzekerheid en economische groei, en is senior expert op het gebied van internationale handel, sector concurrentiekracht en diensten.

Daarnaast is hij expert in de toepassing van kwantitatieve technieken en modellen – vooral op het gebied van ex ante effecten analyses en ex post evaluaties. De laatste jaren werkt hij veel aan het handelsdossier tussen de EU en de VS en kijkt vooral naar de effecten op handel en investeringen van non-tarifaire maatregelen tussen de EU en de VS en de gevolgen hiervan ook voor derde landen.