Wilbert Kroesen managing consultant bij Ecorys

29 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wilbert Kroesen is begin deze maand als managing consultant in dienst getreden bij Ecorys, waar hij verantwoordelijk is voor de activiteiten op het gebied van detailhandel en binnensteden.

Kroesen (1960) wordt in de Nederlandse winkelvastgoedsector gezien als expert voor vraagstukken rond de nationale detailhandel. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van bedrijfsmatig functioneren van de detailhandel, verbetering van het binnenstedelijk product, de binnenstedelijke organisatie en winkelcentra, en de projectmatige ontwikkeling en bouw van zowel eenvoudige winkelgebouwen als multifunctionele projecten met parkeer-, winkel- en woonvoorzieningen. In de afgelopen 25 jaar heeft hij onder meer gewerkt als vestigingsplaatsonderzoeker in de detailhandel (Vendex Food Groep), als distributieplanoloog in de adviesbranche (Kolpron Consultants, een voorganger van Ecorys), als docent marketing en vastgoed in het hoger onderwijs (HEAO Sittard, NOVAM, Katholieke Universiteit Leuven) en als commercieel ontwikkelingsmanager en hoofd marketing research in de vastgoedontwikkeling (Johan Matser, Giesbers, AM).

Wilbert Kroesen - Ecorys

“Het voelt goed om terug te zijn bij Ecorys”, zegt Kroesen. “Het huidige bedrijf is in alle opzichten veel breder en veelzijdiger dan het Kolpron van 15 jaar geleden. Het is mooi om te zien dat Ecorys internationaal is gebleven en nog steeds een key player is binnen de Nederlandse vastgoedsector.” Walter Hulsker, practice leader Finance & Regional Economy bij Ecorys, voegt daaraan toe: “De economie trekt geleidelijk aan en we merken dat bedrijven en overheden zich weer voorzichtig openstellen voor nieuwe initiatieven. Om hen daarbij te ondersteunen, gaan we onze adviesactiviteiten op het gebied van detailhandel en binnensteden verder uitbouwen. Met Wilbert hebben we daarvoor de juiste persoon aangetrokken.”

Naast zijn werkzaamheden bij het Rotterdamse adviesbureau is Kroesen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Binnenstedelijke Ondernemers en lid van de Werkgroep Winkeltop. Hij studeerde in Tilburg (Fontys Hogeschool), Nijmegen (Radboud Universiteit) en Diepenbeek, België (Universiteit van Hasselt).