Baker Tilly UK officiele partner van Microsoft Dynamics

17 december 2014 Consultancy.nl

De wereldwijde Tech-reus Microsoft heeft accountants- en advieskantoor Baker Tilly UK benoemd tot officiële Microsoft Dynamics partner. Als onderdeel van de overeenkomst zal Baker Tilly UK licenties mogen verkopen en implementatie- en enhancement services leveren voor de Microsoft Dynamics-lijn van softwareproducten.

Meer dan 220.000 bedrijven gebruiken wereldwijd momenteel Microsoft Dynamics, een serie van Enterprise Resource Planning (ERP) producten ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun resultaten. De oplossingen ondersteunen bedrijven onder meer op het gebied van finance, supply chain, business intelligence, performance management, samenwerking, project management, productie en HR management.

Microsoft Dynamics - Baker Tilly

Om klanten te helpen met het implementeren en managen van Microsoft Dynamics’ producten lanceerde Microsoft jaren geleden een speciaal netwerk van service providers en IT specialisten. Bedrijven die deel uitmaken van het netwerk worden aan diverse kwaliteitsstandaarden van Microsoft onderworpen, en kunnen zo hun excellentie demonstreren zowel met het oog op expertise als dienstverlening. Na soortgelijke stappen van diverse branchegenoten de afgelopen jaren, heeft nu ook Baker Tilly UK verzocht om toe te treden tot het netwerk, en met succes, aangezien het kantoor zich inmiddels een officiële Microsoft Dynamics partner mag noemen.

Volgens David Gwilliam, Chief Operating Officer bij Baker Tilly UK, zal het partnership hun dienstenaanbod voor klanten verhogen, en er voor zorgen dat ze kunnen profiteren van de groeiende vraag naar op Microsoft Dynamics gebaseerde producten. “We kijken er naar uit klanten te kunnen helpen met het efficiënter maken van hun bedrijf door middel van Microsoft Dynamics, en we zijn enthousiast over de groeivooruitzichten voor ons bedrijf.” De focus zal liggen – in lijn met Baker Tilly’s algemene strategie – op organisaties binnen het mid-market segment.

David Gwilliam en Hans van Gelder

Voor de van oorsprong-accounting organisatie, zal de belangrijkste vraag zijn hoe ze zichzelf kunnen onderscheiden temidden van de hevige concurrentie binnen de markt. Volgens Hans Van Gelder, Baker Tilly’s UK Microsoft Dynamics service leader, beschikt de organisatie over een voordeel gezien zijn advisory achtergrond: “Baker Tilly kan een unieke propositie bieden. In tegenstelling tot veel Dynamics consultancybedrijven, hebben onze consultants een business advisory achtergrond in plaats van een puur technisch verleden. Als gevolg hiervan hebben zij een diepe kennis ten aanzien van de uitdagingen waarmee klanten worstelen en kunnen zij helpen om echte Return on Investment en efficiëntie te halen uit hun investering in Dynamics.” Van Gelder wijst er tenslotte op dat Baker Tilly kan putten uit een “sterke internationale leveringscapaciteit”, waarmee hij doelt op de connectie met organisaties binnen het RSM-netwerk en diverse overige partnerships (bijv. McGladrey in de VS).

Nieuws