Ordina behaalt ISO 27001:2013 IT beveiliging certificaat

05 december 2014 Consultancy.nl

ICT-consultancybureau Ordina heeft recent twee nieuwe certificeringen verkregen. Het gaat om het vernieuwde ISO/IEC 27001:2013-certificaat, waarmee het bedrijf kan aantonen dat zijn informatie beveiliging op orde is, en de NEN 7510 certificering, een beveiligingswaarborg voor systemen in de zorg.

Voor technologie dienstverleners en outsourcingpartners als Ordina is het een vereiste om de informatiebeveiliging op orde te hebben. Met name de vernieuwde ISO 27001:2013 certificering wordt in de markt als een ‘must’ gezien, erkent Rob Sanders, divisiedirecteur Beheer bij Ordina. “Ordina kan niet zonder dit certificaat. Onze klanten vragen er regelmatig naar.” Uit onderzoek blijkt dat de herziene ISO-norm een belangrijkere rol speelt bij het tegengaan van cybercrime, wat zich in de afgelopen jaren heeft ontpopt tot een van de grootste data-bedreigingen voor organisaties.

Ordina behaalt ISO beveiliging certificaat

Onlangs maakte BSI* bekend dat Ordina is geslaagd voor de certificering, wat betekent dat de inrichting van het managementsysteem van het bedrijf conform de normeisen zijn. Samen met de al gecertificeerde Ordina-onderdelen !TX en Hosting Solutions is het bureau nu in staat om de beheerdomeinen datamigratie, applicatiemanagement en hosting af te dekken. Tegelijkertijd heeft Ordina de certificering NEN 7510 (informatiebeveiligingswaarborg zorg) verkregen.

“Door deze certificatie hebben onze opdrachtgevers de garantie dat hun data op adequate wijze wordt beveiligd en dat er een continu beleid over de beveiliging van informatie wordt gevoerd,” aldus Sanders.

* BSI is een onafhankelijk, geaccrediteerde instelling op informatiebeveiliging. Het bedrijf voert onder meer audits, certificatie en normering uit.

Nieuws

Meer nieuws over