Adviesbureau Middenduin viert 10-jarig jubileum

03 december 2014 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Afgelopen maand bestond Middenduin 10 jaar. Opgericht in 2004 door Vincent Hilgers, is het bureau het afgelopen decennium uitgegroeid tot een full service zakelijke dienstverlener. Vanuit het kantoor in Nijkerk ondersteunen  zo’n 20 adviseurs, ondernemers in uiteenlopende branches met vraagstukken op het gebied van onder meer corporate finance, financiële administratie, fiscaliteiten en HRMO. Ter ere van het jubileum stelde Consultancy.nl zes vragen aan Hilgers, oprichter en directeur van Middenduin.

Gefeliciteerd met de bijzondere mijlpaal! Hoe gaat Middenduin het vieren?
Voor het team is een mooi feest georganiseerd, waarbij de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar de revue zullen passeren en de toekomstplannen zullen worden besproken. Voor klanten en relaties zal er begin 2015 een bijeenkomst worden gehouden waar we deze mijlpaal gezamenlijk zullen vieren.

Middenduin Kantoor

Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar, wat zijn volgens jou de belangrijkste mijlpalen die het DNA van het bureau hebben vormgegeven?
Het uitbouwen van de filosofie van Middenduin, waarbij ondernemers worden geadviseerd en begeleid door geïntegreerde teams van financiële, juridische en fiscale professionals in combinatie met partners met jarenlange ervaring in specifieke branches en sectoren. Deze filosofie blijkt zeer goed aan te sluiten bij de behoeften van ondernemers en heeft er voor gezorgd dat wij de afgelopen jaren een constante groei hebben doorgemaakt, zowel ten aanzien van de organisatie als ook de aangeboden diensten.  Onze teamgerichte aanpak stelt ons in staat onze klanten optimaal te begeleiden, waarbij iedereen doet waar hij of zij goed in is.

In 2004 begonnen als een corporate finance kantoor zijn jullie inmiddels uitgegroeid tot een, naar eigen zeggen, “full service zakelijke dienstverlener”. Kun je iets meer vertellen over de dienstverlening van Middenduin?
Wij bieden ondernemers volledige dienstverlening aan, van administratieve diensten tot begeleiding bij fusies en overnames. Bovendien hebben wij diepgaande kennis en ervaring en een uitgebreid netwerk in diverse branches en sectoren, zoals de personele dienstverlening, IT en Automotive industrie, maar ook binnen de Life Sciences zijn wij zeer actief. Bovendien werken wij vaak langjarig samen met onze cliënten, bijvoorbeeld als CFO of HR-director op afstand voor bedrijven die snel groeien en behoefte hebben aan een (financiële) sparringpartner. Waar onze corporate finance dienstverlening in oorsprong een op zichzelf staande activiteit was is dit nu een onderdeel van het proces van het begeleiden van onze cliënten. Middenduin levert onder andere de volgende diensten voor het MKB:

Middenduin diensten

Hierbij schakelen wij bij voorkeur industrie-experts in uit ons netwerk die de specifieke kenmerken van de markt waarin een cliënt zich beweegt kent.

De focus van Middenduin ligt op het MKB-segment. Hoe onderscheiden jullie je van de MKB-praktijken van de grotere zakelijke dienstverleners en de lokale bureaus?
Door onze geïntegreerde dienstverlening kunnen klanten voor al hun financiële, juridische, fiscale en personele vragen terecht op één plek. Bovendien bieden wij dit tegen zeer competitieve tarieven, wat door onze structuur uitstekend mogelijk is. Onze klanten hebben één contactpersoon waar ze terecht kunnen met al hun vragen. Hierdoor hoeven ze niet te communiceren met uiteenlopende partijen die tegenstrijdige adviezen geven, omdat ze geen volledig overzicht hebben van de situatie van de ondernemer. Door de persoonlijke aandacht en de prijs-/kwaliteit verhouding van onze diensten onderscheiden wij ons van de grote zakelijke dienstverleners, terwijl lokale nichespelers vaak niet dezelfde kwaliteit en brede dienstverlening kunnen bieden als wij.

Vincent Hilgers

Zakelijke dienstverleners staan steeds vaker onder druk van ZZP’ers. Hierdoor komt druk te staan op onder meer businessmodellen en tarieven. Hoe speelt Middenduin in op de golf van ZZP’ers die de markt betreden?
Ik werk als sinds 2001 en wij werken al vanaf de oprichting van Middenduin nauw samen met zelfstandig professionals en zij maken onderdeel uit van onze visie. Wij zien deze zelfstandig professionals als een verlengstuk van onze organisatie en zij zijn een pijler van onze geïntegreerde en teamgerichte aanpak. Wij werken met zelfstandig professionals met jarenlange ervaring als specialist of op managementniveau in diverse branches en sectoren. Andersom ondersteunen wij deze zelfstandige professionals op gebieden waar hun expertise niet ligt. Hierdoor wordt synergie gecreëerd waar de klant van profiteert. Er zijn heel veel heel capabele zelfstandigen die nu vaak veel meer ervaring(en) hebben in specifieke industriesegmenten dan adviseurs die zijn opgegroeid bij (algemene) advieskantoren. Echter, als ZZP ?er is ook je kennis en netwerk beperkt en wij bieden ze dit, zonder daarvoor overigens een soort franchisemodel te hanteren maar puur op basis van elkaars toegevoegde waarde per project of per cliënt.

Tot slot, kijkend naar de toekomst, wat zijn de ambities en doelstellingen voor de komende jaren?
Wij hopen ook de komende jaren mee te bouwen aan het succes van onze cliënten en ons netwerk van zelfstandigen en cliënten verder uit te bouwen, maar bovenal hoop ik dat het team waarmee wij Middenduin hebben opgebouwd prachtige opdrachten mag uitvoeren, mee mag bouwen aan bedrijven en kleurrijke ondernemers mag ontmoeten want uiteindelijk is dat waar het om gaat.