Middenduin Corporate Finance rondt drie transacties af

13 februari 2017 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De corporate finance tak van Middenduin is de afgelopen maanden betrokken geweest bij drie transacties: de herfinanciering van Airport Freight Handling, het binnenhalen van groeifinanciering door ET Projects en Zilenz en de overname van Naviva Kraamzorg door Zorg van de Zaak.

Opgericht in 1998, is Airport Freight Handling (AFH) een allround dienstverlener voor luchtvrachtexpediteurs. Het bedrijf, gevestigd op luchthaven Schiphol, biedt een scala aan diensten: van het verzorgen van boxenrondes, het aanleveren en doormaken van vracht- en/of douanedocumenten, de begeleiding van chauffeurs op de luchthaven, het begeleiden van douane-inzagen, nationale en internationale koerierswerkzaamheden tot allerhande hand- en spandiensten op de luchthaven.

Onlangs heeft Airport Freight Handling (AFH) succesvol financiering weten op te halen door middel van crowdfunding op het platform Geldvoorelkaar.nl. AFH wist op deze manier de verschillende onderhandse leningen op haar balans te herfinancieren en zo kosten te besparen. Daarnaast is er tevens additioneel werkkapitaal opgehaald, waardoor vrijer ingespeeld kan worden op groeimogelijkheden in de markt. De corporate finance tak van adviesbureau Middenduin heeft AFH begeleid bij het opstellen van het financieringsmemorandum, het benaderen van en het voeren van gesprekken met potentiële financiers en het structureren van de financiering. 

Middenduin Corporate Finance rondt drie transacties af

Consultants van Middenduin waren recentelijk ook betrokken bij een overnamedeal in de zorgsector. In augustus van vorig jaar maakte Zorg van de Zaak, een netwerk van bedrijven op het gebied van bedrijfszorg (arbo), leefstijlzorg en medische zorg, bekend dat het Naviva Kraamzorg had toegevoegd aan haar netwerk. Naviva Kraamzorg is met name actief in het oostelijke deel van Nederland met de merken Naviva en Yunio. De overname past volgens Zorg van de Zaak in de strategie van het bedrijf om een integrale speler te worden in de keten van geboortezorg – het bedrijf levert diensten ten aanzien van het totale traject van pre- en postnatale zorg. Middenduin begeleidde de koper tijdens het traject met financieel en juridisch advies. 

ET Projects, een speler die totaaloplossingen op het gebied van geluidsisolatie, (ruimte)akoestiek en infrastructuur biedt, en Zilenz, een webshop op het gebied van akoestische materialen, hebben onlangs bancaire financiering aangetrokken. Met deze stap willen de twee partijen – Zilenz is onderdeel van ET Projects, ontstaan vanuit de wens om akoestische materialen direct aan eindgebruikers te kunnen verkopen – hun footprint in de markt verder uitbreiden. Middenduin ondersteunde beide organisaties bij het opstellen van het financieringsmemorandum, het opstellen van het financieel model, het bepalen van de financieringsbehoefte en de optimale financieringsvorm, en het voeren van gesprekken met financiers.