Middenduin verkoopt IBL International belang aan Tecan

27 augustus 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Adviesbureau Middenduin heeft haar aandelen in life sciences onderneming IBL International verkocht aan Tecan, een beurgenoteerd bedrijf uit Zwitserland. De verkoop is onderdeel van een grotere overname – Tecan heeft het volledige eigendom van IBL International verworven voor €29 miljoen.

IBL International

IBL International is een life sciences organisatie, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van ELISAs, RIAs en ‘luminescence immunoassays’, die gebruikt worden voor life science onderzoek en klinische diagnose. De organisatie heeft ongeveer 80 werknemers, waarvan de meerderheid werkzaam is in Hamburg, Duitsland, en is goed voor een omzet van €16 miljoen.

Middenduin verkoopt IBL International belang aan Tecan

Middenduin Corporate Finance

In 2008 begeleidde Middenduin Corporate Finance de aankoop van IBL International als corporate finance adviseur. Middenduin adviseurs waren onder meer betrokken bij het opstellen van het Informatie Memorandum en het begeleiden van de biedingsprocedure. Tevens speelde het bureau een rol bij het vinden van venture capital organisaties en bij het binnenhalen van de benodigde bancaire financiering. Vervolgens heeft het bureau sinds 2008 het management gevoerd en verschillende (advies)diensten geleverd, waaronder de rol van CFO op afstand, business development, inlicensing, IP en juridische ondersteuning.

Na de overname van IBL International door Tecan – een grote life sciences organisatie met operaties in 52 landen en een wereldwijde omzet van €316 miljoen – ging Middenduin akkoord met de verkoop van haar aandeel aan de Zwitserse multinational. Over de omvang van haar belang doet het adviesbureau uit Nijkerk geen mededelingen.