Frederik van der Schoot benoemd tot partner bij HCF

03 december 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Frederik van der Schoot is vorige maand aangesteld als Partner bij fusie- en overnamespecialist Holland Corporate Finance. In zijn nieuwe rol is Van Der Schoot, die sinds 2010 in dienst is bij het Amsterdamse bureau, verantwoordelijk voor de Technology, Media en Telecom (TMT) praktijk. 

Frederik van der Schoot studeerde in 2006 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een Master in Financiële Economie. Het jaar ervoor startte hij echter al zijn carrière als Analyst bij Kempen & Co, een Nederlandse zakenbank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Na bijna drie jaar vertrok hij naar Petercam Bank (thans bekend als ‘Nobel Vermogensbeheer’), een van origine Belgische instelling die diensten aanbiedt voor particuliere en institutionele beleggers en ondernemingen, waar hij als Assistant Director Corporate Finance werkzaam was voor ruim anderhalf jaar.

Frederik van der Schoot

Holland Corporate Finance
In maart 2010 kwam Frederik Van der Schoot als Senior Associate te werken bij Holland Corporate Finance (HCF), een fusie- en overnameadviseur gespecialiseerd in het mid-market segment. Het jaar daarop werd Van Der Schoot bij HCF benoemd tot Associate Director, een rol die hij ruim drieënhalf jaar zou vervullen.

Holland Corporate Finance telt zo’n 25 medewerkers en is lid van de alliantie M&A International – een organisatie met wereldwijd meer dan 600 corporate finance professionals.