7 adviesbureaus in top 50 mid-market M&A adviseurs

28 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

PwC is wereldwijd gezien de grootste mid-market M&A adviseur van het afgelopen kwartaal. Het Big 4 accountants- en advieskantoor begeleidde in Q1 van dit jaar 96 deals van onder de $500 miljoen, daarmee laat het de concurrentie ver achter zich. Dit blijkt uit de meest recente ‘Mid-Market M&A Review of Financial Advisors’ van Thomson Reuters. In de top 50 staan zeven adviesbureaus.

Mid-market deals

In Q1 2014 werden in totaal 8,264 market transacties geregistreerd door Thomson Reuters, 761 deals minder dan in hetzelfde kwartaal van het afgelopen jaar. Doordat de gemiddelde waarde van transacties is toegenomen steeg de omvang van de markt van circa $161 miljard naar $166 miljard. De meeste deals werden gesloten in Noord-Amerika, gevolgd door Azië en Europa.

Top 50 mid-market M&A adviseurs

Belangrijkste spelers

De ranking wordt gedomineerd door de M&A en corporate finance takken van banken, waaronder die van Goldman Sachs, Rothschild, Lazard en Morgan Stanley en de Nederlandse banken Rabobank (#32) en ABN Amro (#45). In de lijst staan ook zeven adviesbureaus: PwC, KPMG, EY, Deloitte, Clairfield International (netwerk waar BoerCroon deel van uitmaakt), Grant Thornton en M&A International (waar Holland Corporate Finance onderdeel van is).