6 adviesbureaus in top 10 Nederlandse dealmakers

28 juli 2014 Consultancy.nl

BDO was in de eerste zes maanden van dit jaar betrokken bij 19 transacties in de Nederlandse markt, daarmee mag het zich de belangrijkste financiële dealmaker van het eerste halfjaar noemen. Het accountants- en adviesbureau wordt gevolgd door ABN Amro en Deloitte. Maar liefst zes plekken van de top 10 dealmakers worden ingevuld door Corporate Finance (praktijken van) consultancybureaus.

Elk halfjaar publiceert M&A platform OverFusies.nl een overzicht van het aantal deals en de externe partijen (kantoren, personen) die daarbij betrokken waren. De zogeheten ‘OverFusies Leaguetables’ kijken naar twee categorieën – financiële adviseurs (banken, M&A consultancybureaus) en juridische adviseurs (advocatenkantoren).

Uit de onlangs uitgebrachte Leaguetables H1 2014 blijkt dat de Corporate Finance praktijk van BDO het actiefst is geweest. Het M&A-team was betrokken bij 19 deals – verspreid over een breed scala aan sectoren –  en troefde daarmee de nummers 2 en 3 ABN Amro en Deloitte ruimschoots af. Ook adviesbureaus EY, KPMG, BoerCroon en Holland Corporate Finance staan in de top 10. PwC, dat in 2013 nog een 7de plek innam, is uit de lijst van top 10 dealmakers gevallen. Gesorteerd naar totale gepubliceerde dealwaarde, dan staat ABN AMRO bovenaan, gevolgd door EY en Lazard.

Een overzicht van de top-10 dealmakers op basis van het aantal deals:

Top 10 M&A Adviseurs

Een overzicht van de top-10 dealmakers op basis van totale dealwaarde*:

Top 10 M&A Adviseurs (Waarde deals)

2013 resultaten

In 2013 was Rabobank de belangrijkste dealmaker, zowel in het aantal deals (#41) als in de totale waarde van de transacties (€25,8 miljard). Zie het artikel ‘7 adviesbureaus in top 10 Nederlandse dealmakers’ voor meer informatie. De lijst voor individuele financiële adviseurs werd aangevoerd door Gert-Jan Meijerink (BDO), Rolf Visser (Deloitte) en Robert Boersma (HCF). 

* De ranking kijkt uitsluitend naar advieskantoren met een hoofdvestiging in Nederland. Grote Amerikaanse spelers zoals JP Morgan, Morgan Stanley of Goldman Sachs zijn niet meegenomen.

Nieuws