8 consultants in top 10 Corporate Finance adviseurs

21 januari 2014 Consultancy.nl

Gert-Jan Meijerink van accountants- en adviesorganisatie BDO is volgens OverFusies.nl de ‘belangrijkste’ dealmaker van het afgelopen jaar. Met tien deals bekleedt hij de toppositie van de individuele M&A leaguetable voor financieel adviseurs. In de top 10 staan ook adviseurs van Deloitte, BoerCroon en M&A specialisten Holland Corporate Finance en Nielen Schuman.

Een overzicht van de top-10 dealmakers op basis van het aantal deals:


Top 10 Corporate Finance adviseurs

Op de vraag wat het geheim achter zijn succes is, wijst Meijerink op het stijgende aantal deals waarbij zijn adviesteam (BDO M&A) betrokken is geweest. “Wij zien nog steeds een warme belangstelling van buitenlandse investeerders en corporates voor Nederlandse bedrijven, terwijl de M&A activiteiten van Nederlandse partijen in toenemende mate merkbaar zijn” aldus Meijerink tegenover het M&A platform OverFusies.nl. Twee sectoren sprongen uit in de M&A activiteiten. “In 2013 hebben wij meerdere transacties begeleid in de food-sector (waaronder de acquisitie van Chiquita Benelux door Hessing) en de IT en online-sector (waaronder acquisities door Main Capital en RTL ventures). De M&A activiteiten in deze sectoren lijken onverminderd hoog.”

Voor 2014 is Meijerink redelijk optimistisch: “Door het toenemende vertrouwen en herstel van de economie zien wij 2014 dan ook met vertrouwen tegemoet. “Wel geeft hij aan dat doorlooptijden van deals nog lang zijn en dat de markt nog erg voorzichtig is.”

Dealwaarde

Kijkend naar de belangrijkste dealmakers op basis van dealwaarde, dan ziet de lijst er compleet anders uit. De top 10 M&A adviseurs wordt in dit opzicht gedomineerd door bankiers. Zie het artikel ‘Top 10 M&A en Corporate Finance bankiers’ op zusterplatform Banken.nl voor deze top 10.

Nieuws