7 adviesbureaus in top 10 Nederlandse dealmakers

20 januari 2014 Consultancy.nl

De Corporate Finance afdeling van Rabobank is met 41 begeleidde deals de belangrijkste Nederlandse dealmaker van het afgelopen jaar. De top 3 wordt gecompleteerd door grootbank ING en de Corporate Finance praktijk van accountants- en adviesorganisatie Deloitte. Dit blijkt uit de 2013 leaguetables van OverFusies.nl. In de lijst van top 10 fusie en overname experts staan maar liefst zeven adviesbureaus.

2013 was geen bijzonder goed jaar voor de M&A branche – voor het derde achtereenvolgende jaar vielen er minder transacties te noteren. Toch lukte het Rabobank om in 2013 net zoveel deals te begeleiden als in het voorgaande jaar. Met 41 deals en een totale dealwaarde van €25,76 miljard voert de Utrechtse bank de ranglijst aan voor zowel aantal deals als naar totale gepubliceerde dealwaarde.

Een overzicht van de top-10 dealmakers op basis van het aantal deals:

Top 10 Dealmakers Volume

Een overzicht van de top-10 dealmakers op basis van totale dealwaarde:


Top 10 Dealmakers Waarde

De leaguetables worden zoals gewoonlijk gedomineerd door de grote Nederlandse banken (Rabobank, ING, ABN AMRO), de Big Four kantoren inclusief BDO en M&A specialisten Holland Corporate Finance (HCF) en BoerCroon Corporate Finance.

Gerelateerd nieuws:

- KPMG, Deloitte en PwC adviseurs winnen M&A Awards
- KPMG, PwC en BDO in top 10 mid-market dealmakers
- Beste corporate finance en M&A kantoren van Nederland

Nieuws

Meer nieuws over