Alfa en MTH begeleiden MBI Loonbedrijf R.A.J. Wieman

07 november 2014 Consultancy.nl

Breuni van Dronkelaar heeft onlangs middels een management buy-in loonbedrijf R.A.J. Wieman overgenomen. Alfa Fusies en Overnames en MTH Corporate Finance waren bij de deal betrokken.

Loonbedrijf R.A.J. Wieman is een gespecialiseerd loonbedrijf gevestigd in Rossum ten behoeve van de champignonsector, dat in 1993 overgenomen werd door Ronald en Carolien Wieman. De huidige aandeelhouders hebben na 21 jaar echter besloten het bedrijf van de hand te doen. Hierbij huurden de verkopers Alfa Fusies en Overnames in om de beste kandidaat voor de overname te vinden, en na een due diligence in de markt werd Breuni van Dronkelaar naar voren geschoven als de beste kandidaat. Om te ondersteunen bij de transactie schakelde de koper de hulp in van MTH Corporate Finance als financieel adviseur. Na diverse onderhandelingen werd de deal tot een goed einde gebracht, met als uitslag dat Van Dronkelaar het volledige aandelenpakket van de huidige aandeelhouders heeft overgenomen.

RAJ Wieman-Alfa-MTH

Voor klanten en medewerkers heeft de wisseling van de wacht geen gevolgen. “Breuni zal het loonbedrijf onder dezelfde naam voortzetten en zal zorgdragen voor de continuïteit van de bedrijfsvoering,” aldus de voormalige aandeelhouders Ronald en Carolien Wieman. “Wij danken u voor het vertrouwen dat u in de afgelopen 21 jaar in ons heeft gesteld en hopen dat u evenveel vertrouwen zult hebben in Breuni van Dronkelaar. Wij zijn er van overtuigd in Breuni een waardige bedrijfsopvolger te hebben gevonden en wensen hem uiteraard alle goeds.”