AEF en Droge & van Drimmelen finalisten Sport Award

04 november 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Sport & Zaken heeft de finalisten van de ‘Sport Advies Award 2014’ bekend gemaakt: Andersson Elffers Felix en Dröge & van Drimmelen. Eerstgenoemde adviseerde de Stichting EK Atletiek Amsterdam 2016, terwijl laatstgenoemde een communicatieplan opstelde voor de Nederlandse Volleybal Bond.

Jaarlijks reikt Sport & Zaken, matchmaker tussen sport en bedrijfsleven, de ‘Sport Advies Award’ aan het meest impactvolle pro-bono adviestraject*. Alle adviestrajecten uitgevoerd in het afgelopen jaar zijn beoordeeld op diverse criteria, waaronder het effect van het advies, het vernieuwend karakter van het advies en de samenwerking tussen de adviseur en sportorganisatie. Daarnaast moeten de adviezen breed inzetbaar zijn voor de sport; andere sportorganisaties moeten er ook iets aan kunnen hebben.

Sport en Zaken - Finalisten

Uit de in totaal 35 adviestrajecten waren in september al 4 projecten genomineerd voor de laatste ronde, en inmiddels zijn de twee ‘beste’ trajecten geselecteerd voor de finale. Dröge & van Drimmelen ontwikkelde voor de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) een communicatieplan over de Volleybalagenda 2013-2016. Andersson Elffers Felix hielp de Stichting EK Atletiek Amsterdam 2016 met het opstellen van een risicoanalyse.

De winnaar van de 9e editie van de Sport Advies Award wordt op 28 november, tijdens de relatiedag van Sport & Zaken op de AFAS Tennis Classics in Apeldoorn, bekendgemaakt. Het winnende traject wordt bepaald aan de hand van het oordeel van een onafhankelijke jury* en het aantal vergaarde publieksstemmen. Vorig jaar won Hill + Knowlton Strategies door haar advies aan de KNWU over ‘de sportieve fietser’.

* De jury bestaat uit Richard Kaper (Sportparticipatie NOC*NSF), Ber Damen (Directielid Berenschot), Maarten van Bottenburg (Hoogleraar Sportontwikkeling aan de Universiteit Utrecht) en Francien Huurman (voormalig volleybalster Nederlands team, nu DSW).