AEF en BMC genomineerd voor Sport Advies Award

09 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Sport & Zaken heeft de vier genomineerden van de ‘Sport Advies Award 2014’ bekend gemaakt. Drie van de vier finalisten zijn actief in de adviesbranche: Andersson Elffers FelixBMC (organisatieadvies) en Dröge & van Drimmelen (PR & communicatie advies). De winnaar wordt op 28 november onthuld. 

Jaarlijks reikt Sport & Zaken, matchmaker tussen sport en bedrijfsleven, de ‘Sport Advies Award’ aan het meest impactvolle pro-bono adviestraject*. Alle adviestrajecten uitgevoerd in het afgelopen jaar zijn beoordeeld op diverse criteria, waaronder het effect van het advies, het vernieuwend karakter van het advies en de samenwerking tussen de adviseur en sportorganisatie. Daarnaast moeten de adviezen breed inzetbaar zijn voor de sport; andere sportorganisaties moeten er ook iets aan kunnen hebben. Uit de in totaal 35 adviestrajecten zijn nu vier projecten genomineerd voor de finale, een overzicht:

Sport advies award 2014

  • Dröge & van Drimmelen schreef voor de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) een communicatieplan over de Volleybalagenda 2013-2016.
  • Nationale Nederlanden adviseerde de Koninklijke Nederlandse Autosport Federatie (KNAF) over de financiële garantstelling van een kartcentrum.
  • Andersson Elffers Felix hielp de Stichting EK Atletiek Amsterdam 2016 met het opstellen van een risicoanalyse.
  • BMC stond de Stichting Studentensport Nederland bij op het gebied van het herijken van de visie, missie en strategie.

Genomineerden - Sport & Zaken Award

Jury & Publieksstem
De komende periode zal een onafhankelijke jury – bestaande uit Richard Kaper (Sportparticipatie NOC*NSF), Ber Damen (Directielid Berenschot), Maarten van Bottenburg (Hoogleraar Sportontwikkeling aan de Universiteit Utrecht) en Francien Huurman (voormalig volleybalster Nederlands team, nu DSW) – de vier genomineerden beoordelen en twee finalisten aanwijzen. Vanaf 3 november heeft het publiek de kans om te stemmen op één van de twee finalisten, aan de hand van een filmpje waarin de twee finale cases worden beschreven. De publieksstem bepaalt, samen met het uiteindelijke juryoordeel, wie de Sport Advies Award 2014 wint. De uitreiking vindt plaats op 28 november tijdens de relatiedag van Sport & Zaken op de AFAS Tennis Classics in Apeldoorn. 

De Sport Advies Award wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Vorig jaar won Hill + Knowlton Strategies door haar advies aan de KNWU over ‘de sportieve fietser’.

* Het betreft een adviestraject van maximaal 20 dagdelen uitgevoerd met gesloten beurzen.