Zes consultancybureaus in top 100 LinkedIn werkgevers

03 november 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

McKinsey & Company, The Boston Consulting Group, Deloitte, Bain & Company en Accenture behoren tot de top 50 populairste bedrijven op LinkedIn. De zogenaamde ‘World’s 100 Most InDemand Employers 2014’ wordt geleid door technologiegiganten Google en Apple, gevolgd door Unilever.

Al een aantal jaar voert LinkedIn onderzoek uit naar de populairste werkgevers binnen zijn netwerk. De lijst is gebaseerd op de activiteit van professionals op het platform, en kijkt onder andere naar het aantal bezoekers en volgers van bedrijfspagina’s, het aantal bezoekers van werknemersprofielen en de ‘betrokkenheid’ tussen individuen en bedrijfscontent. Volgens LinkedIn biedt de analyse – die dit jaar 10 miljard datapunten binnen duizenden werkgevers vergeleek – een goede indicatie van de populariteit van werkgevers.

Een overzicht van de top 25 werkgevers op LinkedIn:

Top 25 werkgevers op LinkedIn

De lijst wordt - niet verrassend - aangevoerd door grote technologienamen zoals Google, Apple, Microsoft en Facebook, en multinationals als Unilever, Procter & Gamble, Nestlé, PepsiCo en Coca-Cola. In de top 100 staan in totaal 6 consultancybureaus, waarvan McKinsey & Company (#13) en The Boston Consulting Group (#24) de hoogst geplaatste adviesbureaus zijn. Zakelijke dienstverlener Deloitte volgt op #32, terwijl ook strategy consultancybureau Bain & Company (#33) en Accenture (#40) zich in de top 50 bevinden. De top 100 bevat daarnaast nog één consultancybureau: Strategy&, het voormalige Booz & Company.

Deloitte - Bain Company - Accenture - Strategy& 

Uit een vergelijking van de 2014 lijst met de editie van 2013 blijkt dat er geen grote veranderingen plaatsgevonden hebben vanuit consultancyperspectief: alle zes consultancybureaus wisten hun positie in de top 100 te behouden.