6 consultancybureaus in top 100 LinkedIn bedrijven

04 november 2013 Consultancy.nl

McKinsey & Company is volgens zakelijk platform LinkedIn het populairste adviesbureau ter wereld. De Amerikaanse strategieconsultant wordt gevolgd door Boston Consulting Group en Accenture. Koplopers van ‘The World’s Most InDemand Employers 2013’ zijn Google, Apple en Unilever.
 
LinkedIn analyseerde de populariteit van de tientallen miljoenen bedrijven actief op het zakelijk netwerk. De ranking is gebaseerd op de activiteit van de 238 miljoen leden op het sociale netwerk, waaronder het volgen en bezoeken van bedrijfspagina’s en het bekijken van profielen van werknemers.
 
In lijst van 100 populairste bedrijven op LinkedIn staan zes adviesbureaus. Een overzicht:
1 (10) McKinsey & Company
2 (21) Boston Consulting Group
3 (24) Accenture
4 (28) Deloitte
5 (32) Bain & Company
6 (82) Booz & Company*
 
De tabel presenteert de ranking specifiek voor adviesbureaus in de top 100; de algehele ranking in ‘The World’s Most InDemand Employers 2013’ staat tussen haakjes.

LinkedIn - Top 100 LinkedIn bedrijven

Most InDemand Employers Nederland

Vorig week maakte LinkedIn dezelfde lijst bekend specifiek voor de Nederlandse markt. In de top 20 stonden maar liefst vijf adviesbureaus: Accenture, drie van de vier Big 4 kantoren en KPN. Zie het artikel ‘Accenture, Deloitte, PwC, EY en KPN 'hot' op LinkedIn’ voor meer informatie.
 
* Booz & Company is onlangs overgenomen door PwC. In december komen de partners van Booz & Co. bijeen om te stemmen over de overname.

Nieuws

Meer nieuws over