Quint: Odile de Vito wint Young Outsourcing Professional

03 november 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KPN medewerker Odile de Vito is afgelopen donderdag door vakvereniging PON en consultancybureau Quint verkozen tot ‘Young Outsourcing Professional van 2014’. Zij mag zich een jaar lang de beste outsourcing professional van het land noemen, daarnaast krijgt ze als prijs een coachingstraject aangeboden van Quint.

Voor het 2e jaar op rij organiseerde Quint Wellington Redwood, een specialist op het gebied van sourcing en volgens de IAOP zelfs het beste outsourcing consultancybureau ter wereld, samen met Platform Outsourcing Nederland (PON) de Young Outsourcing Professional’ competitie. Onder het motto “Sneller leren dan andere professionals is het enige duurzame concurrentievoordeel” zijn 20 Young Outsourcing Professionals (<35 jaar) gedurende twee intensieve dagen uitgedaagd door de Senior vakgenoten met als doel het presenteren van een oplossing voor een fictieve sourcing business case.

Outsourcing Professional of the Year 2014

(van link naar rechts: Alex van den Bergh, Odile de Vito en Ruud Disco)

Een vakjury* selecteerde vervolgens uit de gepresenteerde oplossingen een top 3 van kandidaten die hun presentatie nogmaals herhaalde op het hoofdpodium voor de 250 deelnemers aan Hét Outsoucing Congres. De kandidaten werden beoordeeld op de originaliteit van de geboden oplossing, de impact van hun verhaal en de authenticiteit van de presentatie. Na het optellen van de jury en publieksstemming werd Odile de Vito van KPN verkozen tot Young Outsourcing Professional 2014.

“Als young professional ben ik altijd op zoek naar personen die mij kunnen helpen te groeien in mijn vak. Een dag als vandaag geeft mij de kans om van 250 door de wol geverfde collega’s feedback te krijgen en een netwerk aan te boren waar ik de rest van mijn carrière nog veel baat van zal hebben” aldus winnares De Vito. “Ik ben zeer onder de indruk van de lef en vakbekwaamheid waar deze young professionals ondanks hun pas prille carrière mee voor de dag komen. Daarnaast is het belangrijk om op bijeenkomsten als deze, waar normaliter vooral de senior professionals bij elkaar komen, ook aandacht te geven aan aanstormend talent, hoe eerder de young professionals toegang krijgen tot een relevant netwerk, hoe beter dat ook weer is voor de ontwikkeling van het vakgebied zelf”, aldus Jurian Hermeler, jurylid en IT Director bij advocatenkantoor NautaDutilh.

* De jury bestond uit Jurriaan Beijerink (Global Supplier Manager Heineken) Jurian Hermeler (IT Director NautaDutilh) Eric Overvoorde (CIO Royal HaskoningDHV) Bauke van Daalen (bestuur PON), Peter Bakker (bestuur PON) en jury voorzitter Alex van den Bergh (Sourcing Advisory Lead Quint).