EY Advisory breidt senior team uit met Marc Spronk

28 oktober 2014 Consultancy.nl

EY Advisory Nederland heeft onlangs de gelederen versterkt met Marc Spronk. Hij is afkomstig van investeringsmaatschappij VentureNed, waar hij de laatste 8 jaar als partner werkzaam was. Bij EY gaat Spronk zich vooral richten op strategische en operationele vraagstukken, met een focus op de Consumer Products, Food en Agri sectoren.

Marc Spronk behaalde in 1987 zijn master Business/Managerial Economics aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waarna hij voor Ernst & Young Consulting aan het werk ging als Management Consultant. In de dertien jaar dat hij er werkzaam was, werkte hij zich op tot Partner. Zijn focus lag toen al op klanten in de retail en FMCG sectoren – Spronk leidde de ‘Consumer Products Industry’ in Nederland en zat in het wereldwijde Consumer Product Sector Committee. In 1993 rondde hij tevens zijn Postdoctorale Controllersopleiding af aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Marc Spronk - EY

Na de overname van E&Y Consulting door Capgemini in 2000, verhuisde Spronk mee naar Capgemini Consulting. In zijn laatste rol (2006) was hij Lead partner van de ‘Consumer Products, Retail & Distribution’ praktijk in de Benelux, en gaf hij leiding aan meer dan 1,000 management consultants, ERP specialisten en ICT adviseurs.

In 2007 besloot Spronk om een nieuw avontuur aan te gaan, en richtte hij samen met een aantal overige professionals VentureNed op, een organisatie die investeert in kleine en middelgrote bedrijven binnen het Trade & Industry en ICT-segment. VentureNed heeft anno 2014 participaties in onder meer metaalproducent Etchform, verlichtingsbedrijf Hala en horeca-app Plingh.

Eenmaal opgezet ging Spronk vervolgens in 2008 aan het werk als Corporate Strategy Director voor Nutreco, marktleider in dierenvoeding. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de uitvoering van Nutreco’s lange termijn strategie. Na vijf jaar vertrok Spronk naar De Stichting Nederlands Centrum voor Handelsbevordering, waar hij zich tot medio dit jaar bezighield met Topsector Strategy.

EY kantoor

EY Advisory
Per september is Spronk aangesteld als Senior Strategy & Transformation Consultant bij EY Advisory, de adviespraktijk van het accountants- en adviesbureau. De praktijk is de afgelopen maanden bezig met een forse groeistrategie – zo werd het seniorteam van het advieskantoor de afgelopen maanden uitgebreid met onder meer Wouter van Gelderen, Jasper Knol Bruins, Hans Groothuis en Lemke van Slijpe. Spronk zal zich in zijn nieuwe functie richten op de Consumer Products branche.

Nieuws

Meer nieuws over