Terugblik op jaarlijks netwerkevent van Novius

16 oktober 2014 Consultancy.nl

Begin deze maand organiseerde Novius haar netwerkevent, een event dat jaarlijks wordt georganiseerd om de band met haar netwerkers aan te halen. Novius blikt terug.

We ontvingen 19 netwerkers bij Novius op kantoor in de Oranjerie. Elk met een eigen expertise maar allemaal in de dagelijkse praktijk uitgedaagd door de veranderingen die spelen bij onze opdrachtgevers. Het doel was om elkaar beter te leren kennen en elke netwerker kennis te laten maken met het Novius Empowerment Framework. Uiteraard werd de groep vergezeld door een aantal Novianen.

Op verhelderende wijze gaf Guido Bayens (partner Novius, auteur,  grondlegger van o.a. NORA, GEMMA enz.) een toelichting op het framework, de samenhang tussen de verschillende vakgebieden en de wijze waarop het framework organisaties kan helpen om gecontroleerd te veranderen.

Business en informatieplanning

Na deze toelichting werd de groep verdeeld over de verschillende vakgebieden. Iedereen kon zich wenden tot het vakgebied waar hij of zij in de dagelijkse praktijk ook acteert. Per onderwerp kon men met elkaar van gedachten wisselen over de nieuwste ontwikkelingen, ervaringen maar ook de toepasbaarheid ervan en de eigen voorkeur met betrekking tot concrete opdrachten.

Als welkome afwisseling hebben we van een heerlijk diner genoten dat werd geserveerd door de gastheer van het Landgoed waar Novius zich heeft gevestigd. Veel van de ingrediënten waren van eigen teelt.

Het laatste onderdeel van de avond was een heuse speeddate. Iedereen gaf op een A5-je een aantal karakteristieken van zichzelf weer, een tekening of een paar termen, met als doel om hierover in de speeddate snel met elkaar in gesprek te komen. Wie ben je, wat drijft je, waar ben je goed in, wat vind je leuk enz. waren de onderwerpen die in ‘bila-tjes’ van 3 minuten voorbij kwamen. Na elke 3 minuten ‘draaiden’ we door en zo leerden we elkaar een stuk beter kennen.

Novius Netwerkevent 6 oktober

Tenslotte zijn we met elkaar onder het genot van een kopje koffie of thee en een goed gesprek geëindigd na een succesvolle avond. “Dank voor het (goed verzorgde) interactieve netwerkevent van gisteravond. Naast het delen van vakmanschap gaf het speed daten een extra positieve dimensie aan het geheel,” aldus een van de gasten. Twee overige reacties: “De opzet van de avond vond ik in zijn geheel erg geslaagd. Leuke contacten opgedaan en ook nog wat geleerd” en “Leuke mensen, goede gesprekstof, culinaire verwennerij en een prachtige locatie. Hulde voor een prima event!”

Nieuws

Meer nieuws over