A.T. Kearney: Overzicht van top 20 offshoring landen

29 september 2014 Consultancy.nl

Azië blijft de beste regio voor offshoring. India, China en Maleisië gelden als de top drie landen in de ‘Global Services Location Index’ van A.T. Kearney. Het consultancybureau onderzocht het wereldwijde offshoring landschap en rangschikte de top bestemmingen voor internationale uitbesteding.

Offshoring, de constructie waarbij organisaties (een deel van) hun activiteiten buiten het land van oorsprong uitvoeren, nam eind jaren ’90 een vlucht, en werd met name gedreven door een hogere behoefte aan grootschalige IT-operaties. Vandaag de dag hebben veel grote organisaties delen van hun service operaties offshore ondergebracht, en analisten verwachten dat middelgrote en kleine ondernemen zullen volgen. Voor hostende landen is het aantrekken van offshore activiteiten een belangrijke manier om hun economie te bevorderen, kennis aan te trekken en vaardigheden te versterken. Hierdoor proberen landen organisaties voortdurend over te halen hun productie te offshoren naar hun terrein.

Global Services Location Index
De ‘Global Services Location Index’ (GSLI) 2014 van A.T. Kearney is de zesde editie van het rapport waarin het consultancykantoor het offshoring landschap in 51* landen wereldwijd onderzocht, en rangschikte de top bestemmingen voor wereldwijde offshoring. Om tot de ranking te komen, werden drie categorieën onderzocht; ‘financial attractiveness‘, ‘people skills and availability’ en 'business environment'. Het gewicht dat aan deze factoren is gegeven werd gebaseerd op hun belangrijkheid voor de gekozen locatie. Financial factors neemt 40% van de gepubliceerde index voor zijn rekening, People skills and availability en business environment zijn beiden goed voor 30% van het totale gewicht.

Top 20 Offshoring locaties

Kijkend naar de top 20, domineert Azië met 6 landen in de top 10, en 8 en in de top 20. De top 3 blijft stabiel in vergelijking met 2011 – met India als de nummer #1 offshoring bestemming ter wereld, gevolgd door China en Maleisië. De op een na hoogst scorende regio voor offshoring is Latijns-Amerika, met Mexico en Brazilië in de top 10, beide landen scoorden hoger in 2014 in vergelijking met 2011. Mexico klom twee plaatsen en Brazilië vier. Chili is te vinden op plek #13 en verloor drie plaatsen.

Andere regio’s die te vinden zijn in de top 20 zijn Oost-Europa (Bulgarije op #9, Polen op #11, Litouwen op #15 en Roemenië op #18), Noord-Afrika (Egypte op #10 en Jordanië op #20), Noord-Amerika (#14), West-Europa (Duitsland op #17) en het Midden-Oosten (Verenigde Arabische Emiraten op #19).

* De voor het onderzoek onderzochte landen werden geselecteerd op basis van de bedrijfsinput, huidige offshore service activiteiten, en initiatieven van de overheid om de sector te promoten.

Nieuws

Meer nieuws over