Floor van Beek en Noor Focken versterken Kirkman

11 september 2014 Consultancy.nl

Kirkman Company heeft onlangs zijn gelederen versterkt met twee nieuwe adviseurs. Floor van Beek start als Young Professional en Noor Focken is als Consultant in dienst getreden bij het organisatieadviesbureau uit Baarn. Van Beek zal de komende twee jaar halfjaarlijkse consultancyopdrachten uitvoeren voor diverse klanten van Kirkman – Focken zal haar ruime ervaring in strategie, business development, change en procesoptimalisatie gaan inzetten om organisaties te helpen bij de transformatie tot social enterprise.

Floor van Beek
Floor van Beek behaalde in 2010 haar bachelor Psychologie aan de Universiteit van Utrecht, en in 2011 haar master Klinische en Gezondheidspsychologie aan dezelfde universiteit. Begin dit jaar behaalde Van Beek haar tweede master International Management aan de Nyenrode Business Universiteit.

Floor van Beek - Noor Focken

Tijdens haar studie liep zij stage bij Riagg Rijnmond, gericht op klinische en gezondheidspsychologie op de afdeling sociale psychiatrie, waar zij onder meer interviews afnam en diagnostisch onderzoek uitvoerde. Tevens vervulde Van Beek diverse bestuursrollen binnen de Nyenrode studentenvereniging Nieuwe Compagnie van Verre. Zo organiseerde ze (in de rol van ‘Vice-chair’) een businesstrip naar het Midden-Oosten, was zij (als ‘committee member RTLX’) verantwoordelijk voor de tv-programma’s die uitgezonden werden op het netwerk van Nyenrode en was zij tenslotte (als ‘vice chairman protocol’) verantwoordelijk voor het regelen en leiden van open dagen en de inauguraties van de Master of Science. Haar masterscriptie schreef ze bij Philips Lightning, met een focus op de impact van de introductie van de radicale productinnovatie LED op de verlichtingsindustrie.

Na haar afstuderen bij Nyenrode deed Van Beek mee aan de YSE24 Business Game van Kirkman Company, waarbij ze een oplossing aandroeg voor een real life case van Grontmij, waarmee ze vijfde werd. Een deel van de door haar aangedragen oplossing is door het advies- en ingenieursbureau geïmplementeerd. Verder werkte zij als research associate de afgelopen maanden bij Fairlane, waar zij getalenteerde consultants scoutte en introduceerde bij gerenommeerde adviesbureaus.

Begin september besloot Floor van Beek zich bij Kirkman Company te voegen. Vanuit de positie van Young Professional zal Van Beek de komende twee jaar via het traineeprogramma haar kennis en vaardigheden opdoen via halfjaarlijkse adviesopdrachten voor diverse klanten van Kirkman. Van Beek over haar nieuwe uitdaging: “De positieve, ambitieuze en energieke sfeer van Kirkman Company en YSE trok mij in de eerste instantie aan. Ik geloof in organisaties die financiële en sociale waarde combineren om in de toekomst relevant te blijven voor alle stakeholders.”

Kirkman Company - Baarn

Noor Focken
Noor Focken behaalde in 2004 haar bachelor Social Sciences aan de Universiteit Utrecht. Tussen 2005 en 2006 vervulde ze de rol van President Nederland bij het Erasmus Student Netwerk (ESN), en was ze als PR Coördinator actief. In 2007 studeerde ze als master af in International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studies deed zij vrijwilligerswerk in Guatemala en deed ze mee aan een uitwisselingsjaar, waarbij ze aan de Monash University in Australië studeerde.

In 2007 was Focken als deelnemer betrokken bij de stichting ‘Nationale DenkTank’. Het jaar erop werd zij als HR Consultant OneIT werkzaam bij Shell om vervolgens te belanden bij Andersson Elffers Felix, een specialist op het gebied van maatschappelijke vraagstukken, waar zij 4,5 jaar als Consultant werkte. Bij AEF werkte Focken onder meer voor het Ministerie van Justitie, de Europese Commissie en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder maakte Focken, van eind 2011 tot eind 2012, binnen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) ook deel uit van het transitieteam decentralisatie jeugdzorg om het aankomende transitieproces vorm te geven, en waar nodig het lokale en regionale proces te faciliteren. In haar laatste rol was Focken Senior Consultant bij RWE Consulting (in-house management consultancy). Momenteel is Focken tenslotte extern lid van de Rekenkamercommissie van de samenwerkende gemeenten Elburg-Nunspeet-Olderbroek-Putten.

Eerder deze maand versterkte ook Noor Focken, die al meer ervaring opdeed in de advieswereld, het team van Kirkman Company. Als Consultant zal zij haar expertise op het gebied van strategie, business development, procesoptimalisatie en change inzetten, om bestaande organisaties of afdelingen te helpen transformeren tot social enterprise, een van de kerndoelstellingen van Kirkman.

Nieuws

Meer nieuws over