BDO en YSE kanshebber HR Talent of the Year award

30 juli 2014 Consultancy.nl

Dit jaar wordt voor het eerst de HR Talent of the Year verkiezing georganiseerd. Vooralsnog zijn zes talenten genomineerd in de categorie Young Professional, waaronder twee professionals werkzaam in de adviesbranche: Kelly van der Heijde van BDO en Ebba Roessingh van YSE.

HR Talent of the Year
In mei is de nominatie voor de HR Talent of the Year van start gegaan. De awards staan in het teken van talent, innovatie en verbinding. Talent gecombineerd met innovatief ondernemerschap en daarnaast ook de skills om de verbinding met anderen aan te gaan vanuit een sterk eigen fundament. Dé mogelijkheid voor jonge HR-talenten om zich in de kijker te spelen voor een prestigieus publiek. 

De nominatie voor deze awards sluit op 8 september, waarna de geselecteerde deelnemers een schriftelijke opdracht van de jury krijgen. Hierna gaat de derde fase in: de halve finale. Op dit punt moeten de deelnemers de jury moeten overtuigen met een business case, welke gepresenteerd en besproken zal worden. De finale op 14 november betreft het presenteren van de afgeronde business cases; naast de jury ook aan de pers en de verder gevulde zaal. De winnaar gaat naar huis met een opleiding of training naar keuze bij ICM opleidingen & trainingen. Aan de nummer twee zal een HBO Registeropleiding tot HRD Adviseur bij Trainers Academie uitgereikt worden. De overige prijzen blijven nog even geheim.

HR Talent of the Year

Categorieën
De HR Talent of the Year award is opgedeeld in twee categorieën, namelijk HR Starter en Young Professional. Alle deelnemers dienen onder de 32 jaar te zijn en HBO/WO geschoold. Starters bevinden zich in de afrondende fase van hun opleiding of zijn afgestudeerd maar hebben minder dan drie jaar werkervaring in een HR-gerelateerde functie. Young Professionals hebben per definitie meer dan drie jaar werkervaring, en zijn op het moment van nominatie werkzaam binnen een organisatie in een HR-gerelateerde functie. Ook ZZP’ers of HR professionals die werkzaam zijn bij een HR-dienstverlener – en binnen de criteria vallen – kunnen zich inschrijven voor deelname.

BDO en YSE genomineerd
Kelly van der Heijde is sinds 2010 werkzaam als HR Consultant bij BDO en genomineerd voor een award in de categorie Young Professionals. Van der Heijde pleit ervoor om HR binnen een organisatie belangrijker te maken:  “HR zou verweven dienen te zijn met de strategie van een organisatie. Hoe help je een organisatie een sterk fundament neer te zetten? Mensen zijn de silver lining van een bedrijf. Daarom is selectie aan de poort, interne ontwikkeling van medewerkers evenals hun welzijn en het hanteren van een consequente strategie van groot belang. Dit begint bij HR.”

Tevens genomineerd in de groep Young Professionals is Ebba Roessingh, inmiddels twee jaar HR Adviseur bij YSE. Ze vindt talentontwikkeling erg belangrijk in organisaties: ”Aan talent dient geschuurd en gepolijst te worden, maar hoe bindt een organisatie talent aan zich?” Roessingh pleit voor goede begeleiding op zowel inhoudelijk als persoonlijk vlak, maar daarnaast ook via training en coaching, en ook het ontplooien van activiteiten buiten de dagelijkse werkzaamheden om, om zo de talenten een gebalanceerde ontwikkeling te bieden die blijft boeien.

Nieuws