Magnus vijf keer SAP Recognized Expertise partner

29 juli 2014 Consultancy.nl

ERP-dienstverlener SAP heeft Magnus benoemd tot ‘SAP Recognized Expertise partner’ in vijf gebieden: Business Intelligence(BI), Datawarehousing, Finance, Product Lifecycle and Innovation Management (PLM), en Enterprise Asset Management (EAM).

Om de kwaliteit van zijn producten en dienstverlening te garanderen heeft SAP een netwerk van externe partners opgebouwd die een hoge mate van kwaliteit en service garanderen. In totaal heeft SAP zes verschillende partner-categorieën:

SAP Services Partner

Onder de SAP services partners worden bedrijven benoemd die een bewezen track record hebben bij de implementatie van SAP oplossingen en het leveren van support. Binnen een gebied zijn er nog diverse onderliggende onderscheidingen mogelijk, zoals het verkrijgen van de zogeheten ‘SAP Recognized Expertise partner’ status. Partners krijgen deze vermelding wanneer ze beschikken over een minimaal aantal SAP gecertificeerde consultants en geaccordeerde klantreferenties.

Onlangs heeft SAP Nederland aan Magnus gevraagd of het zich wilde kwalificeren voor het ‘SAP Recognized Expertise partner’ programma. “Natuurlijk zijn we direct op dit verzoek ingegaan,” zegt Peter-Jan Simons, Director bij Magnus en verantwoordelijk voor de SAP-dienstverlening. Inmiddels zijn vijf certificaten behaald voor vijf specifieke oplossingen: Business Intelligence(BI), Datawarehousing, Finance, Product Lifecycle and Innovation Management (PLM), en Enterprise Asset Management (EAM).

De succesvolle certificering is geen al te grote verrassing. Magnus is al sinds de oprichting in 1990* actief op het gebied van ERP-dienstverlening en een van de SAP-voorlopers in Nederland. Eerder dit jaar werd Magnus ook al op deze gebieden benoemd tot ‘SAP Validated Expertise Partner’**.

Magnus

“De vijf categorieën onderschrijven de ervaringen in de SAP specialisaties van Magnus. Zo heeft het PLM/EAM team van Magnus uitgebreide referenties op het gebied van DMS, Plant Maintenance (PM), Customer Service (CS), MRS en PS op zijn naam staan. Op Finance gebied is er naast de meer gebruikelijke FI en CO kennis ook veel ervaring met Financial Supply Chain Management (FSCM). Datawarehousing en Business Intelligence tenslotte behoren beide tot het Analytics portfolio van SAP. Het Magnus Analytics team houdt zich naast SAP Business Intelligence (BI) en Business Planning & Consolidation (BPC) steeds meer bezig met innovatieve tools als SAP Design Studio (DS), Mobile BI, HANA en Predictive Analyses,” aldus Peter-Jan Simons.

* Magnus is in 1990 opgericht door vijf voormalig consultants van Andersen Consulting – Roger Deslorieux, Menno Hoffmann, Hans Hoogsteen, Jos Valk en Willem Hulshof. Laatstgenoemde is tegenwoordig partner bij Eurogroup Consulting, een zusterbedrijf van Magnus.

** Het Validated Expertise Partnership is aangepast naar het Recognized Expertise Partnership.

Nieuws

Meer nieuws over