Magnus Validated SAP partner op vijf expertisegebieden

20 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

SAP Nederland heeft Magnus afgelopen vrijdag officieel benoemd tot ‘SAP Validated Expertise Partner’ in vijf categorieën: Business Intelligence, Datawarehousing, Finance, Product Lifecycle and Innovation Management (PLM) en Enterprise Asset Management (EAM). Hiermee erkent de ERP-leverancier de specifieke kennis en ervaring van Magnus in deze vijf expertisegebieden.

Om de kwaliteit van zijn producten en dienstverlening te garanderen heeft SAP een netwerk van externe partners opgebouwd die een hoge mate van kwaliteit en service garanderen. Deze partners – genaamd ‘SAP Validated Expertise Partner – zijn benoemd voor 17 verschillende gebieden, variërend van Finance, Procurement tot Identity Management. Om in aanmerking te komen voor het validated Expertise Partnership moeten dienstverleners voldoen aan diverse criteria. Zo moeten opdrachtgevers de kwaliteit van dienstverlening, de consultants en projecten van een desbetreffend adviesbureau goed beoordelen. Daarnaast worden SAP consultants door middel van training en certificaten individueel getoetst op kennis. Tot slot wordt van partners verwacht dat ze samen met SAP een gezamenlijk businessplan opstellen voor de marktbenadering. 

Magnus en SAP dienstverlening

Al sinds de vroege dagen van Magnus is de organisatie betrokken bij SAP-gerelateerde projecten. Toen het ‘SAP Validated Expertise Partner’ programma werd gelanceerd in 2012 kwalificeerde de Naardense consultancy organisatie zich direct in vier categorieën. Als gevolg van de verdere groei in zijn SAP expertise en dienstverlening heeft Magnus binnen het SAP-programma nu ook een vijfde gebied weten toe te voegen aan zijn palmares. 

Analytics
Een nieuwe kwalificatie dit jaar is Business Intelligence, volgens Magnus Managing Director Peter-Jan Simons een van de pijlers voor de komende jaren. “Magnus is al vanaf de introductie specialist op het gebied van SAP Business Warehouse (BW) en richtte zijn pijlen de afgelopen jaren nadrukkelijk op het complete Analytics portfolio van SAP, waaronder de BusinessObjects suite, Business Planning & Consolidation (BPC). Daarnaast houden we ons steeds meer bezig met innovatieve tools als SAP Design Studio (DS), Mobile BI en Predictive Analyses," aldus Simons. 

Over de vraag wat Magnus op dit vlak onderscheidt van de concurrentie zegt Simons het volgende: “Het Magnus Analytics team is een ijzersterk team van ervaren consultants met een grote vaste klantenbase waarvoor ze graag als sparringpartner optreden. Of het nu gaat om het uitwerken van een complete management-informatie-architectuur of het realiseren van de nieuwste mobiele dashboards.”