7 bureaus in top 20 mid-market dealmakers Benelux

06 mei 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Wereldwijd staat PwC eerste in de ranking van belangrijkste M&A adviseurs, maar in de Benelux moet het accountants- en advieskantoor deze plek afstaan aan de Rabobank. De lijst wordt voornamelijk gedomineerd door banken en gecompleteerd door zeven adviesbureaus.

Mid-market deals

In het eerste kwartaal van 2014 werden in totaal 278 deals gesloten, aldus Thomson Reuters. Dat zijn 73 deals minder dan hetzelfde kwartaal van afgelopen jaar, een daling van ongeveer 20%. Ook de totale waarde van transacties slonk met één vijfde, van €4,49 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar naar €3,73 miljard nu. De meeste transacties werden uitgevoerd in de sector vastgoed, gevolg door financiële dienstverlening, materialen en zorg, samen goed voor 69,8% van de markt.

Top Mid-Market MA Adviseurs Benelux

Belangrijkste spelers

De ranking wordt gedomineerd door de zakenbank takken van banken zoals het Nederlandse Rabobank (#1), RBS (#3), ING (#6) en ABN Amro (#10). Ook staan zeven adviesbureaus op de lijst: PwC, KPMG, Nielen Schuman, Clairfield International (waar BoerCroon onderdeel van is), Grant Thornton, BDO en M&A International (internationale netwerk van Holland Corporate Finance).