BearingPoint opent kantoren in Dubai en Abu Dhabi

02 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

BearingPoint heeft zijn wereldwijde aanwezigheid uitgebreid met de opening van nieuwe vestigingen in Dubai en Abu Dhabi. Met de nieuwe kantoren wil BearingPoint zijn marktaandeel in het Midden-Oosten vergroten en internationale klanten van lokale consulting- en technologiediensten kunnen voorzien.

“We bedienen onze klanten overall ter wereld. In landen buiten onze thuismarkt doen we dit deels door onze strategische allianties*. Bovendien openen we onze eigen kantoren in regio’s waarin onze lokale en internationale klanten hun toekomstige businesspotentieel zien. Om die reden gaan we daarheen waar onze klanten ons nodig hebben” aldus Peter Mockler, Managing Partner van BearingPoint, over de klantgedreven expansiestrategie van het adviesbureau.

Lokale opdrachten
In het geval van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) werd het besluit om lokale kantoren te openen sterk beïnvloed door het binnenhalen van een aantal grote contracten bij Arabische organisatie. Een van die klanten is Faisal Holding, een van de toonaangevende investment houses in het Midden-Oosten, waar BearingPoint op dit moment ondersteunt met het ontwerp en implementatie van grote business- en IT transformaties. “Het feit dat onze consulting partner in businesstransformaties nu ook aanwezig is in de VAE-markt is zeer belangrijk voor ons. Voor ons betekent dit een extra voordeel met het oog op verdere coöperatie” zegt Sheikh Khaled bin Faisal Al Qassimi van Faisal Holding.

Dubai and Abu Dhabi - BearingPoint

Daarnaast ondersteunt BearingPoint momenteel de VAE overheid met de ontwikkeling en uitrol van een nieuwe hernieuwbare energiestrategie. Zo ontwerpt het consultancybureau een interactief informatie-platform voor hernieuwbare energiepatenten, standaarden en hun financiering en zorg het voor de verankering binnen de regionale energiegemeenschap. Ook heeft BearingPoint opdrachten lopen voor opdrachtgevers in het financial services segment en ook voor overheids- en defensiediensten.

Footprint in 18 landen
Met de nieuwe kantoren in Dubai en Abu Dhabi heeft BearingPoint inmiddels een lokale aanwezigheid in 18 landen. “De intrede in de Verenigde Arabische Emiraten is een nieuwe mijlpaal voor BearingPoint” zegt Mockler, refererend aan twee eerdere mijlpalen die niet zo lang geleden werden gerealiseerd: kantooropeningen in China en Oekraïne.

* In Noord-Amerika werkt BearingPoint nauw samen met West Monroe Partners, in Azië heeft het een alliantie met ABeam Consulting.