Baker Tilly UK stapt geheel over naar concurrent RSM

23 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Baker Tilly is zijn gehele netwerkkantoor in de UK kwijtgeraakt aan RSM. In totaal maken 3.500 adviseurs de overstap naar de concurrent. Naar verwachting zal de overstap later dit jaar voltooid worden, omdat Baker Tilly UK nu nog te maken heeft met een opzegtermijn met het netwerk van Baker Tilly International. 

De verandering van eigenaarschap is opmerkelijk te noemen. Vorig jaar augustus kocht Baker Tilly UK RSM Tenon UK, en redde het van een faillissement. Door de krachtenbundeling ontstond het op zes na grootste accountants- en advieskantoor in het Verenigd Koninkrijk, met meer dan 40 kantoren en totale inkomsten van meer dan £300 miljoen.

Baker Tilly UK stapt geheel over naar concurrent RSM

Zo’n 9 maanden later heeft Baker Tilly besloten om terug te keren onder de paraplu van RSM. Geoff Barnes, CEO van Baker Tilly International, is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’. Hij laat weten dat Baker Tilly op zoek gaat naar een nieuw netwerkkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Barnes: “De bestuursraad van Baker Tilly International is teleurgesteld dat de UK organisatie heeft besloten het network te verlaten. Echter, het netwerk is sterker dan een enkele organisatie; we hebben al enige tijd rekening gehouden met deze mogelijkheid en beoordelen de beschikbare opties om te zorgen voor een naadloze voortzetting van dienstverlening aan onze klanten”.

In de komende maanden zal de organisatie blijven opereren onder de vlag van Baker Tilly, zodra de wettelijke transitiefase voorbij is zal het adviesbedrijf worden gerebrand naar RSM.