Alfa partner van crowdfundingplatform Geldvoorelkaar

25 april 2014 Consultancy.nl

Accountants- en adviesbureau Alfa is een samenwerking aangegaan met Geldvoorelkaar.nl. Doel van de partnership is om de kennis van Alfa op het gebied van crowdfunding te vergroten en daarmee klanten van een betere financiële dienstverlening te voorzien.

De populariteit van crowdfunding heeft wereldwijd en in Nederland een vlucht genomen in de afgelopen jaren. In ons land werd in 2013 zo’n €28 miljoen opgehaald via crowdfunding, een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor.

Sinds de oprichting van Geldvoorelkaar.nl begin 2011 door twee oud-bankdirecteuren (Martijn van Schelven & Edwin Adams) is het initiatief uitgegroeid een van de grootste crowdfundingplatforms van het land. Afgelopen jaar was Geldvoorelkaar.nl verantwoordelijk voor een gemiddelde maandelijkse funding van ruim boven de €1 miljoen. Eind 2013 brak het zelfs voor het eerst door de barrière van €2 miljoen per maand.

Alfa partner van crowdfundingplatform Geldvoorelkaar.nl

“Crowdfunding past heel goed in onze dienstverlening en geeft invulling aan de behoefte van onze MKB- en agrarische klanten die op zoek zijn naar financiering voor hun investeringsprojecten”, zegt Frank van Ee, directeur van Alfa Subsidieadviseurs. “Omdat financiering middels traditionele banken niet altijd even makkelijk is, zijn we samen met onze klanten voortdurend op zoek naar andere of aanvullende financieringsmogelijkheden zoals subsidies, overheidsgaranties, microkrediet en kredietunies. En inmiddels is ook crowdfunding niet meer weg te denken als alternatieve financiering”. Met de samenwerking met Geldvoorelkaar.nl kan Alfa beter invulling geven aan deze behoefte, sluit Van Ee af.

Nieuws

Meer nieuws over