Hay Group neemt assessment specialist Talent Q over

16 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Hay Group heeft Talent Q overgenomen - een innovatieve speler op het gebied van online psychometrische assessments. Met de acquisitie breidt Hay Group zijn internationale dienstverlening op het gebied van werving en selectie en talent management fors uit. 

In 2006 besloten vier Britse adviseurs* van adviesbureau Capital Consulting om hun eigen HR-bureau op te richten, Talent Q werd geboren. Hun belangrijkste ambitie: een doorbraak realiseren in de markt voor (psychologische) assessments. In hun visie was er nog veel ruimte voor verbetering, met name door assessments voor o.a. recruitment, ontwikkeling en teambuilding beter op elkaar te laten aansluiten. Met de assessments van Talent Q, die zowel persoonlijkheid als capaciteit meten, kunnen managers op een snelle, betrouwbare en efficiënte manier de geschiktheid van kandidaten bepalen. De aanpak bleek een succes – na jaren van groei behoort Talent Q anno 2014 tot een van de voorlopers binnen zijn domein, met operaties in meer dan 25 landen.

Hay Group neemt assessment specialist Talent Q over

De overname van Talent Q door Hay Group komt niet geheel uit de lucht vallen. Vier jaar geleden sloten de twee bedrijven al een strategische alliantie, sindsdien opereert Hay Group als de wereldwijde ‘preferred partner’ van de assessment specialist. Op basis van het succes van de samenwerking en de toenemende vraag naar assessment methodieken en tools heeft Hay Group nu besloten om Talent Q volledig over te nemen.

“Het wereldwijde tekort aan hoogopgeleid personeel en de snelle toename van het personeelsverloop in een herstellende economie betekent dat de druk op organisaties om talent te selecteren, ontwikkelen en te behouden zeer groot is. De overname van Talent Q stelt Hay Group in staat om klanten innovatieve processen te bieden die het meeste uit sollicitanten en medewerkers te halen” aldus Madeline Dessing, Managing Director van Hay Group in de Benelux.

* De vier oprichters: Roger Holdsworth, Steve O’Dell, Alan Bourne en Stuart Powell.