Navigant koopt healthcare consultancy Leerink Swann

17 april 2014 Consultancy.nl

Het Amerikaanse consultancybureau Navigant heeft vrijwel de gehele Life Sciences praktijk van Leerink Swann Consulting gekocht. Zo’n 20 adviseurs maken de overstap naar de Healthcare praktijk van Navigant. Financiële details over de transactie  zijn niet vrijgegeven.

Leerink Swann wed opgericht in 1995 en is een investment bank die zich richt op de Amerikaanse zorgsector. Vorig jaar adviseerde het ondermeer 12 M&A transacties, 12 beursgangen en voerde het 28 bookrun financieringen uit. Na een strategische heroriëntatie* besloot het zijn dienstverlening te richten op consultancy, met als gevolg dat zijn adviespraktijk (Leerink Swann Consulting) in de etalage werd gezet. Leerink Swann Consulting helpt klanten met business strategy, due diligence, R&D portfolio management, nieuwe productplanning en procesoptimalisatie. De investment bank werkt met name voor grote farmaceutische organisaties, biotechbedrijven en medische- en diagnostische organisaties.

Navigant koopt healthcare consultancy Leerink Swann

Voor Navigant was het een ideale kans om zijn zorgpraktijk een boost te geven. “Met toenemende complexiteit in de zorg- en farmaceutische sector, geloven we dat onze collectieve ervaring een waardevolle asset voor onze klanten zal zijn” zegt Eduardo Schur, leider van Navigant’s wereldwijde Life Sciences praktijk. “De combinatie van twee consultingpraktijken in de life sciences markt versterkt onze capaciteiten en schaal om klanten te kunnen assisteren met hun meest uitdagende kwesties”.

“Navigant heeft een significante bijdrage geleverd door zijn life sciences praktijk uit te bouwen” aldus Doug Martin, Managing Director van Leerink Swann Consulting. “Door zich bij Navigant’s Healthcare Life Sciences praktijk te voegen hebben onze consultants toegang tot een breder spectrum aan ervaring voor onze klanten”.

* Leerink Swann is inmiddels gerebrand naar Leerink Partners.

Nieuws

Meer nieuws over